2018. március 28., szerda

VAN INNEN MÉG VISSZAÚT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.03.28.


Szépjóreggelt, drága olvasók! Mielőtt belecsapnék a mondanivalóm velejébe, szeretném megköszönni a címlapfotót Szonjának, aki Angliából olvas minket, és miután Angliában is van állatkert, küldött nekünk (igen, nekem főleg) egy rakat vidrás fotót. Kösssziiii. Cserébe azt kérte, hogy esetleg nem tudnánk elintézni, hogy az óraátállítás (de csak a tavaszi!!!) ezentúl ne hétvégén legyen, hanem mondjuk hétfőn munkaidőben? Sajnos az ügyben nem sikerült semmilyen kézzelfogható eredményt elérnünk vasárnap hajnal óta (akkor sem, ha csilliószor könnyebb feladatnak tűnik, mint Orbán rajongóit meggyőzni arról, hogy a gyűlölet öl, butít és nyomorba dönt és még inni sem kell hozzá), de a vidrákat akkor is lenyúltuk, köszi még egyszer.

Elsősorban is az történt, hogy a hazahsztáni zakó után Skócia ellen lemostuk a gyalázatot. Ezúttal csak egy gólt kaptunk három helyett, és aki a kicsit nem becsüli, ugye. Olybá tűnik, hogy Csányi Sándorék hatalmas találmányának, Leekens mesternek sokkal jobban megy a propaganda, mint a foci, de erről már múltkor ejtettem pár szót, most nem ismétlem meg. Bár lehet, hogy indokolt volna. A belga szövetségi kapitányt a második bukta sem zökkentette ki semmiből, majdhogynem elégedett magával. A válogatottal mindenképpen. Szerinte rendben volt a teljesítményük és kiszolgálták a szurkolókat. Ellentétben a bírókkal. Kicsit félve gondolok arra, milyen az szerinte, amikor nem szolgálják ki a szurkolókat.

Jut is eszembe ennek kapcsán, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli országgyűlési képviselőjelöltje az ATV-ben tegnap érdekes felajánlást tett: ha Magyarország válogatottja nyer a Skócia elleni barátságos mérkőzésen, akkor ő félmillió forintot ad a Szent László Kórház gyerekosztályának. Ezek szerint Bangónénak már nem kell megerőltetnie magát, a magyar válogatott kikapott. De hogy lehet ezt így? Vagy ez nem ostoba populizmus? És ha nem, miért nem? Jó, mindegy, értem, hogy egy ellenzéki politikusnak hivatalból utálni kell a focit, mert Orbán, de ez így hülyeség. Az üzenetet is értem, hogy stadion, teljesítmény nélküli foci helyett egészségügyet, de őszintén szólva én ezt most kicsit erőltetettnek érzem, a hivatkozásra kattintva talán érthetővé válik, hogy miért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.