2018. április 5., csütörtök

5 MILLIÁRDÉRT TERVEZTET ATLÉTIKAI STADIONT A KORMÁNY ORBÁN ÁLMA MIATT

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: Eric
2018.04.04.


Bár budapesti olimpia nem lesz, de azért megépítenék az arra szánt atlétikai stadiont, mert Orbán Viktor világbajnokságot szeretne rendezni. A stadionnak csak a tervezése 5 milliárdba fog kerülni.

Elkészült annak a közbeszerzésnek az összegzése, amelyet a Budapesti Atlétikai Stadion megtervezésére írtak ki – vette észre a Napi.hu. Az új hiper-szuper atlétikai stadiont – amit eredetileg az olimpiára szántak – Ferencvárosban, a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre lévő telken építenék fel. A befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de nagy eseményeknél 55 ezresre is bővíthetnék. A tervezése 4 milliárd 723 millió forintba fog kerülni. Jól olvasod. 4.723 millió forintba. Egyelőre, mert ez még emelkedhet is.

A területet amúgy korábban másik 16,5 milliárdért vette meg a kormány.

A stadiont a budapesti Napur Architect Építészeti Iroda Kft. tervezi, mert ez az építésziroda nyerte meg a stadion építészeti tervpályázatát tavaly szeptemberben (akkor az első helyezéssel hétmillió forintos díj járt). Az iroda neve ismerős lehet már, ők tervezték többek közt a vizes vb-re felépített Duna Arénát, és az általuk vezetett konzorcium nyerte a Néprajzi Múzeum új épületének tervpályázatát is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.