2018. április 27., péntek

A FIDESZ AZT MONDTA, HOGY NEM LESZ KÉPVISELŐI BÉREMELÉS. A KÉRDÉS TEHÁT AZ, HOGY PONTOSAN MIKOR LESZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.04.27.




...Végül is ott, ahol a 120 ezer forintos kezdőfizetéssel éhenhalásra ítélt pályakezdő óvodapedagógus (értsd: szakképzett fiatal) meg sem próbálkozik a budapesti lakásbérléssel, hanem elmegy Írországba megbecsült munkaerőnek, ott szerintem nincs sürgősebb feladat, mint a keményen dolgozó politikus urak és hölgyek bérrendezése. Ne tagadják, hanem álljanak bele!

Ha már ilyen szépen összejöttek ők újra. Őfelsége meg az ő ellenzéke. Pláne hogy az okosok szerint csak a ciklus elején van esély a politikusi fizetések emelésére (hát persze, sose láttunk olyat, hogy meccs közben változtak a játékszabályok, á, dehogy) szerintem nagyon nem kellene húzni az időt. 165 ezer forintos emelés nem a világ, meg a parasztoknak (kéretik nem megsértődni egyetlen földművelőnek sem, mindössze a politikai elit által vállvetve lenézett populációt akartam nevesíteni) ezt is jól be lehet adni. Hogy mer’ ha rendszerszintű korrupció lenne Magyarországon, akkor nem lehetne ilyen kitörő gazdasági teljesítményt produkálni? Hát naugye. Ha meg gőzmozdonyként húzzuk magunk után a hanyatló Európát, ha növekszik, egyre csak növekszik az átlagos bérszínvonal, akkor nehogy már ne az legyen az első dolga az újonnan megalakult kétharmados törvényhozásnak (biodíszletestül), hogy jól megérdemelten saját magáról is gondoskodjon?

Azon a véleményen vagyok, hogy határozottan jól van ez így, és kérem a Fideszt, hogy ha a képviselői béremelésre vonatkozó javaslat nincs is az Országgyűlés napirendjén, szíveskedjenek oda felpakolni. Igen. Nehogy már az legyen, hogy csak a nyugdíjasoknak jár a választási alamizsna, a 10 ezer forintos Erzsébet utalvány, a egyszámjegyű nyugdíjemelés, nehogy már csak a senkiknek járjon a zsák krumpli, a húsvéti sonka. Itt az ideje, hogy a hölgyeknek-uraknak is beessen az ablakon némi szimbolikus (nettó 165 ezer!) jóvátétel, hátha még a végén bejárnak dolgozni is. Alkalomadtán. Igaz, gombot nyomogatni egy intelligensebb sertés is képes lenne, ha jól betanítják.

Najó, tényleg kurvára nincs kedvem totál demagógba átmenni, én magam azt gondolom, hogy érdemes tisztességesen megfizetni az állami dolgozókat beleértve a nép szolgáit is, hátha kisebb lesz az indíttatásuk arra, hogy a közpénzes vályúba könyékig belenyulkáljanak. Csak hát ugye azzal a vagyonnyilatkozati rendszerrel, ami itt van, meg azzal az erkölcsi tartással, ami itt van, meg azzal az elmúlt nyolc évvel, ami itt volt, kurvára unalmas még mindig a politikai korrektség meg eme nevetséges antropológiai optimizmus oldaláról megközelíteni a kérdést, és abban reménykedni, hogy ha elég lesz nekik, amit keresnek, akkor majd hátha.

Az külön fasza, hogy a képviselői fizetés még véletlenül sem valami korrekt kategóriához van kötve – Szlovákiában például a mindenkori átlagfizetéshez, de ne vegyük alapul Szlovákiát, ahol még egy miniszterelnök is képes volt lemondani a bársonyszékéről a társadalmi felháborodás hatására -, hanem a szájbakúrt államtitkári fizetéshez. De hülyeségekkel tényleg ne foglalkozzunk, a Fidesz azt mondta, hogy nem lesz képviselői béremelés. Én meg azt gondolom, hogy ezek után már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor lesz és pontosan milyen arányú. Az elmúlt nyolc év alapján (nem tényállítás, hanem vélemény) az erre vonatkozó gyanú – az enyém is, a másoké is – több mint megalapozott. Lehet, hogy várnak még vele 1-2 hónapot, ameddig teljes mértékben lecsillapodnak a kedélyek, egyre kevesebben lesznek az utcán, azok is elfáradnak és hazamennek, az ellenzéki pártok pedig végérvényesen belesimulnak a nagyfene parlamenti ellenállásba, aztán minden ellenállás nélkül máról holnapra megszavazzák a megszavaznivalót.

Ha valami rejtélyes baleset okán nem így lesz, majd jól hamut szórok a fejemre. Hogy esetleg ezt fog kelleni tennem, annak körülbelül annyi az esélye, mint annak, hogy én nyerem meg holnap az ötös lottó főnyereményét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.