2018. április 14., szombat

A FIDESZ-GÉPEZETTEL SZEMBEN MINDADDIG TEHETETLEN LESZ AZ ORSZÁG...

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG
Szerző: Egy másik informatikus
2018.04.14.


Az elmúlt hétvégi választás (pillanatnyi) végeredménye engem is ledöbbentett, majd elkeserített. Személyesen körülbelül egy éve vallom, hogy Bokros Lajosnak van igaza az 500 napos programjával – sajnos valóban igaza lett.

Nagyon sokat olvastam utána a történteknek, rengeteg egyedi eset, rengeteg visszásság, a tömegeknek jól hangzó – szakemberek előtt nevetséges – védekezéssel, „megmagyarázással”, ezek számát nem kívánom szaporítani.

Kedden (10-én) este a netről, nyilvános helyről hozzájutottam az NVI honlapján pillanatnyilag fennlévő eredményhalmaz adataihoz olyan formátumban, amiből a választási adatbázis (szavazóköri eredmények és azok összesítése jelöltekre, választókörzetekre) felépíthető. „Szakmai ártalom”, én – munkám mellett – ezt megtettem.

Első gondolatom az volt, hogy kiértékelem, és eljuttatom a pártoknak, de minél inkább beleástam magam az adatokba, az azokból levonható következtetésekbe, annál inkább láttam, hogy felesleges.

A mottója az egész választás befolyásolási (csalási?) rendszernek a Fidesz oldaláról az, hogy sok kicsi sokra megy; a teljes ellenzék oldaláról pedig a balfácánság, és a túlzott egó. Ez utóbbi sajnos mindegyikre igaz, a Jobbiktól az Együttig.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, készítettem egy összefoglaló kimutatás-sorozatot EXCEL táblázatban a „pillanatnyilag igaz” TÉNYadatokról, ezt a mellékletben találjátok, magyarázat lentebb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.