2018. április 24., kedd

A SZÁMLAHITELEK ÖTÖDE LEHET HIBÁS - ÖSSZESEN 2,5 MILLIÓRA RÚG A SZERZŐDÉSEK SZÁMA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.04.24.


Sokan havi „takarójukat” számlahitellel próbálják nyújtani, és 80 százalékuk – legalábbis a legutóbbi adatok szerint – sikeresen teszi. Ezek a kölcsönök nem éppen a legolcsóbbak, a kamatok pedig alig csökkennek. Átnéztük a legfrissebb változásokat.

A banki ügyintézők – írtuk meg korábban néhány konkrét történetet is ismertetve – úgy próbálhatják új számlacsomagra rábeszélni az érdeklődőket (vagy a váltáson nem gondolkodókat is), hogy csak a kedvezményes feltételekről, a számla fenntartásához kapcsolódó költségekről nem vagy csak szépítve tájékoztatnak. A bankváltást fontolgatók helyzete azonban nehéz lehet, ha valaki havi takaróját számlahitellel is igyekszik nyújtani. Mint egy elemzésben megállapították: a folyószámlahitel a gyakorlatban a röghöz kötés egyfajta eszközeként működik.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az utóbbi két évben negyedévente átlagosan mintegy 62 milliárd forint új számlahitelt vettek fel a banki ügyfelek. Az összeg ettől az előző években sem tért el nagyon jelentősen. Tavaly év végére közel 360 milliárd forintos adósságot halmoztak fel a folyószámlások. A számlaszerződések száma közben majdnem elérte a 2,5 milliót. Minden ötödik számlahitel számíthat valamennyire problémásnak, a nagyobb, három hónapot meghaladó csúszások aránya 2017 végén 7,2 százalékra rúgott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.