2018. április 4., szerda

A SZARFOCI ÉS A VEZÉRMÁNIA LEGNAGYOBB DICSŐSÉGÉRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
 - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.04.04.


Hahó, jó reggelt! Már csak négyet kell aludni, azt mondtam már? Nem, mert még semmit nem mondtam, szóhoz se jutottam. De majd most. Kénytelen vagyok néhány szóban megemlékezni a hadvezér kampányturnéjának tegnapi állomásairól, különös tekintettel arra a börleszkbe illő jelenetről, amikor rászabadul őfényessége répapucoló közmunkásokra és azt mondja, hálás az ország minden közmunkásának, akik fontos és értékes munkát végeznek, majd hozzáteszi:

a jövőben is számítanak a közmunkások munkájára és ők is számíthatnak a kormányra, mert a következő években is folytatni fogják a közmunkaprogramot.

Egyfelől az aljadékság-jellege felháborító ennek a jelenetnek, hogy a közpénzeket a holdudvara kitömésére, néhány ócska erkölcstelen alak és saját dinasztiája zsírosodására fordító, magát plebejusnak álcázó tolvaj a kizsigerelt közmunkásokkal is simán odaáll egy csoportképre, és marhára nem reped ketté a tudata, nem sül le a bőr a képéről. Aztán minimum vicces, hogy a csávó egészen biztos abban, hogy április 9-e után is ő lesz a miniszterelnök. Harmadrészt nevetséges ez a magabiztosság annak fényében, hogy újabban már a migránsozásból is lejjebb vett, ezzel szemben azzal zsibbasztja a híveit, hogy ne higgyenek a fölméréseknek. Hát mondjuk azoknak a fölméréseknek, amelyeket a házi manipulációs gépezetek készítenek akonyhaasztal fölé görnyedve, én se nagyon hinnék, de nem erre gondolt a fényességes telihold. Hanem arra állítólag, hogy a Fideszben attól rettegnek: a párt előrejelzett, magas fölénye még akár el is olvadhat, mert a fideszes szavazók egy része annyira biztos a kormánypárt sikerében, hogy távol marad. Szeretném egy, az interneten terjedő mókás üzenet tolmácsolásával megerősíteni a fideszes szavazó otthonmaradásának szükségességét. Miszerint úgy hírlik, hogy ameddig a fideszes szavazó állampolgári kötelességét teljesíti, az ENSZ (Soros, Brüsszel, stb.) migránsokat telepít a lakásába. Ja, csak fideszes szavazók lakásába. Ez veszélyes, úgyhogy semmiképpen nem kéne kockáztatni, otthon kéne maradni. Persze csak vicceltem, mielőtt bármelyik fideszes szavazó nekem esne. Ám azért bátorkodom megjegyezni, hogy ez az állítás is pont annyira igaz, mint a Fidesz egész kampánya (ami nem február 17-én kezdődött, haem évek óta tart), amely hasonló hazugságokra épül. Büntetlenül és következmények nélkül maradt hazugságokra.

A nyilvánosságtól szigorúan elszigetelt, biztonsági emberekkel körbevett, magabiztosnak tűnő, ám valójában rettegő kisembert, aki Rogán szerint amerikai mintára kampányol (höhö, bárcsak) tehát gondosan óvják az újságíróktól, nem lehet tudni, éppen hova fog menni, ezért kérdezni nem lehet tőle. Tehát újságíró veszély nincs, de egy-egy ellenzéki politikus azért felbukkanhat Havasi Bertalan legnagyobb bánatára, ez történt tegnap is Vajszlón, ahol az Együtt politikusa, Berkecz Balázs próbálta meg szóra bírni a miniszterelnököt. A kellemetlen kérdéseken felbőszült Fidesz szimpatizánsok azonban lökdösték és telefonját is el akarták venni. A miniszterelnök szóvivője a történtekre csak annyit mondott: nem tartja időszerűnek a kérdéseket. Hát nem szép? De. A kampányban nem időszerű szóba állni újságírókkal, kampányban nem időszerű válaszolni érdemi kérdésekre, kampányban nem időszerű kommunikálni azokkal is, akik kívül esnek a szektán, két szó szoros értelmében vett kampány között pedig azért nem, mert nincs kampány. És ez az ember újra miniszterelnök lesz úgy, hogy dugdosni kell a saját népe elől. Ez szép teljesítmény, azért lássuk be, nem sokan voltak képesek erre a bravúrra. Hogy már regnálásuk ideje alatt is fossanak a néptől.

Amúgy dícsérjük meg a legdörzsöltebb politikai pedofilt. Hosszas előkészületek után leszedette jogsértőnek ítélt, óvodásokkal cukiskodó videóját a Facebookról. Nem tudom, a 345 ezres büntetéssel mi lesz, de remélem Anikó asszony összespórolja valahogy a kosztpénzen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.