2018. április 12., csütörtök

AKI LOP, AZ HAZUDIK IS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.04.12.


Talpig káoszban üldögél az ellenzék, a vert hadak saját romváraik bús düledékei mögött szomorkodnak, megroskadt várkapitányok dobják el a kardot abban a hiszemben, hogy így megúszhatják kudarcos szerepvállalásuk következményeit.
Nem fogják, a hiéna már régen kinyilatkoztatta, hogy ha az ellenséget meg lehet ölni, akkor meg is kell azt tenni.
Világos szavak voltak, kár, hogy sokan már elfelejtették - nem ártana, ha emlékezetükbe idéznék.
És már megint ez az önző szűklátókörüség, a gőgös "majd én egyedül" mentalitás,
Mint amikor a hajó elsüllyed és a vízben úszó túlélők egyenként akarják megoldani a túlélés problémáját a mentőcsónakban, melyben az evezősök egymásnak háttal ülve húzzák az egymással állandóan összeakadó lapátokat, kitűzött cél nincs, vezető nincs, - igaz, erre alkalmas túlélő se nagyon van, de ha akadna, hát azt sürgősen fejbe kell verni az evezőlapáttal.

Van ennek egy nagy előnye is, hiszen végre elvált a sz@r a májtól, megmutatta magát igaz valójában az a társaság, mely más utat ígért a politikában, környezetvédelmet és baloldalt énekelt fennhangon, miközben szorgalmasan tolta a diktátor szekerét - nagy kár, hogy ebben a politikai világban a szektatagok mindent megmagyaráznak maguknak.
És eltűnt az Együtt, mely éveken át mindent megtett azért, hogy még véletlenül se együtt, inkább gatyaszám szerint, random.
A sebek nyalogatása hozhat egy tisztulási folyamatot is, de további fertőzések forrása is lehet, a kudarc ugyanis úgy termeli a kollaboránsokat, mint Mészáros Lőrinc a gazdaállat vagyonát - hihetetlen sebességgel...
A baloldal emblematikus pártja sem kapkod, idő kell legfrissebb hibás döntése kidolgozásához, merthogy tisztségviselőket kell választani.
Csak azt tudom ajánlani, amit a japánok gyakorolnak: meg kell tanulni teát inni üres csészéből.
A koalíció, mely megvalósítva a lehetetlent koalíciós partner nélkül koalíció, szintén vár a csodára, melyet majd a Sámán fog prezentálni, aki akkor lotyog, mikor tilos lenne, ellenben akkor marad csendben, mikor üvöltenie kellene.
Frakciót hirdet, miközben maga hirdeti, hogy nem fogadja el a választás eredményét.
Katus néni szólhatna neki, hogy nem most kellene alkalmazni a dialektikát, most a csalás leleplezésének van itt az ideje, és semmi értelme nincs saját álláspontunkat gyengíteni...
Vona is lemondott, nem várva meg, míg kirugják.
Érdekes helyzet lenne, ha kiderülne, hogy a Fidesznek nevezett Orbánviktor csalt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.