2018. április 20., péntek

AKKOR TESSÉK CSAK VITATKOZNI ORBÁNNAL, AZ EDDIG IS NAGYON BEJÖTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.04.20.


Jó reggelt, szépséges napot kívánok, péntek van, mi kell még? Hát ennek a kérdésnek a megválaszolására most inkább nem vállalkozom. Viszont ragadjuk meg onnan a ma reggelt, hogy még tegnap reggel olvastam egy többé és kevésbé korrekt választási elemzést (a politológus természetesen mindig okosabb, mint én), amelyből idézni szeretnék, mert fontos:

"Amit április 8-ról el lehet mondani: iszonyúan rosszul volt megszervezve, rengeteg ügyetlenséget láttunk, és semmi kétségem afelől, hogy volt csalás helyi kezdeményezésre azokban a körzetekben, ahol nem voltak ellenzéki szavazatszámlálók. Az ellenzék hibájából ezeken a helyeken a fideszesek lelkiismeretére volt bízva, mennyire lesznek pofátlanok. De ez nem tudott tömeges lenni, így az eredményt érdemben nem befolyásolhatta – igaz, a kétharmadot talán igen."

Hogy tessék, mi van, meg lehetne ismételni? Van ennél fontosabb kérdés? Tényleg azt állítjuk, hogy tökmindegy, hogy kétharmad vagy nem kétharmad? Nekem a pofám leszakad ezektől a politikailag korrekt, bagatellizáló, a választási csalást debilkretének összeesküvéseként definiáló okoskodásoktól. Jó, csaltak, persze, de nem volt rendszerszintű, legfeljebb a kétharmadot befolyásolta, és akkor mi van?

Az van például, hogy a kétharmados választási győzelemmel a zsebében – ahogy azt már ezerszer leírtuk -, az állampárt valószínűleg befejezi Orbán Viktor illiberális életművét. Az igazságszolgáltatásban. Ahol sajnálatos módon nyolc éves kitartó politikai aknamunka ellenére is még mindig születtek a központi politikai akaratot figyelmen kívül hagyó döntések. Úgyhogy most az lesz – legalábbis sajtóforrások szerint -, hogy megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal és tulajdonképpen minisztériumi irányítás alá kerülhet az igazságszolgáltatás. Hogy az OBH megszüntetése és az igazgatási feladatok átszervezése az Igazságügyi Minisztérium mennyire egyértelműen növelné a kormány befolyását a bíróságokon, azt bizonyára nem kell ecsetelni. Remélhetőleg akkor végre a Fidesz vonyító szócsövei is befejezik a rinyálást: a balliberális bíróságok nem hoznak már nekik nem tetsző döntéseket és a helyére kerül az összes maradék kocka is a NER-ben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.