2018. április 12., csütörtök

BICIKLIKKEL A VERSENYAUTÓ ELLEN - OSZKÓ PÉTER SZERINT, HA HÁROM HÉTTEL KORÁBBAN KEZDIK A VÁLASZTÁSOKAT, MÁS AZ EREDMÉNY

168 ÓRA ONLINE
Szerző: ÓNODY-MOLNÁR DÓRA
2018.04.12.


Én az üzleti életben szocializálódtam, ott nem lehet ennyi bukás után ugyanazt a tevékenységet folytatni. Számomra felfoghatatlan, miként lehet ennyi ideig ugyanazzal próbálkozni, miközben a választók visszajelzik, hogy az nem jó – nyilatkozta lapunknak Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, akit az ellenzék helyzetén túl arról is kérdeztünk, látja-e a gazdasági fordulat esélyét.

Vasárnap este, immáron az eredmények ismeretében azt üzente a blogján „minden, az ellenzéki oldalon meghatározó politikai szereplőnek”, hogy a politikán kívül is van élet. „Ha nekem egyévnyi izzadságos válságkezelő pénzügyminiszterkedés után sikerült megállni, hogy az engem ért nemtelen támadások miatt érzett sértettségért ne politikai aktivitással akarjak revánsot venni, és a személyes egzisztenciaépítésre vonatkozó terveimet se keverjem össze a politikai ambíciókkal, akkor talán másnak is sikerülhet elválasztani a személyes érdekeket az ellenzéki politika tényleges céljaitól”, írta. Kiről írt? Gyurcsány Ferencre gondolt, aki sikernek nevezte az eredményt?

– Ezt a kommentekben is megkérdezték, de szándékosan nem válaszolok rá, hiszen nem is egy személynek szólt a bejegyzés. A választók majd érzékeltetik, kik azok az ellenzéki szereplők, akiknek a működése rontotta annak az esélyeit, hogy kiegyensúlyozott politikai verseny alakuljon ki Magyarországon.

Gyurcsány szemszögéből az, hogy a DK önálló frakciót alakíthat…

– …értse meg, nem akarok Gyurcsány Ferencről beszélni. Nem akarok abba a helyzetbe kerülni, amibe egyébként maga az ellenzék állandóan kerül, hogy csak konkrét személyekkel foglalkozzak, és hogy egy-egy nevet kiejtve hirtelen iszapbirkózássá változzon bármilyen közös gondolkozás. Sem Gyurcsány Ferencről, sem másról nem szeretnék beszélni, a bejegyzésemet nyugodtan magára veheti elég sok ember így is.

De ön szerint a neve említése nélkül is megérti az üzenetet az, akinek szánta?

– Egyáltalán nem biztos, hogy érdekli egyáltalán, de a vasárnap esti élmények hatása alatt álltam, és nem tudtam elhallgatni, ami már régóta feszített. Hiszen jól érzékelhető volt az ellenzéki szavazók tömegének csalódottsága, akik meglátták annak reményét, hogy érdemes véleményt nyilvánítaniuk a választáson, amire nem kell eleve lefutott meccsként tekinteniük, vagyis volt eszköz és esély az ellenzéki szavazatok összegyűjtésére. Az, hogy ez ennyire kudarcosan sikerült, az ellenzék gyengeségét bizonyítja. Az ellenzék impotenciája már hosszú ideje nyilvánvaló, ideje volna talán ennek következményeit levonni. Én az üzleti életben szocializálódtam, ott nem lehet ennyi bukás után ugyanazt a tevékenységet folytatni. Számomra felfoghatatlan, miként lehet ennyi ideig ugyanazzal próbálkozni, miközben a választók visszajelzik, hogy az nem jó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.