2018. április 7., szombat

CSAK A FIDESZNEK NINCS MONDANDÓJA A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYRŐL

444
Szerző: akiraly
2018.04.07.


Részletesen áttekintette a pártok egészségügyi programját az 1001 Orvos Hálapénz Nélkül csoport – ők azok, akik előbb aláírásukkal vállalták, hogy nem fogadnak el a munkájukért hálapénzt, majd nagy kampányba kezdtek azért, hogy a kórházak és a tisztiorvosi szolgálat jobb, érthetőbb, áttekinthetőbb nyilvántartásokat vezessen a kórházi fertőzésekről, illetve egyszerű, olcsó, valójában csak némi szemléletváltozást igénylő változtatásokat propagáltak. Például azt, hogy az egészségügyi költségvetéshez mérten filléres kiadásnak számító kézfertőtlenítőből minden kórházi osztályon legyen elég, mert egy egyszerű kézmosással rengeteget lehet tenni a még a hivatalos adatok szerint is százak halálát okozó kórházi fertőzések ellen.

Az alábbiakban olvashatják rövid szöveges értékelésüket, illetve azt, hogy 0-10 között hány pontra értékelték a pártok programjainak elemeit. Megállapításaik közül két dolgot emelnék ki:

  • a Fidesz egyáltalán nem tett közzé egészségügyi programot;
  • Az 1001 orvos értékelése szerint az Együtt és az MSZP is viszonylag jó egészségügyi programot írt, de ezt egyáltalán nem kommunikálja, nem hozza a választók tudomására.
Most pedig következzék az orvosok értékelése:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.