2018. április 11., szerda

ÉLETKÉPEK EGY SVÁJCI FEDETT ÜGYNÖK HÉTKÖZNAPJAIBÓL

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / Ütvefúró
2018.04.11..


Ismét sajátos hangulatú írással jelentkezett Ütvefúró, aki ezúttal arról számol be, milyen egy „fedett ügynök” munkája. Persze azért nem valamelyik titkosszolgálat munkájára kell gondolni, de a megfejtés legalább ennyire érdekes lesz, ígérhetem.

„Volt szerencsém bekerülni a boltlátogatók népes táborába, csak annyi különbséggel, hogy itt németül folyt a karattyolás. Már régóta szerettem volna ide bekerülni, mert itt lehet „fedett” ügynökként tevékenykedni, mint valami James Bond-filmben, csak ezt épp veled forgatják.

Az ügyintéző megkérdezte, hogy mihez értek. A válaszom gyors, és lehengerlő (Pintér után szabadon). Mindenhez. Mindenhez is.

Így kaptam ezt az autóipari megbízást. Megkaptam a részletes leírást, miszerint egy Ford Autószalonban kell új Transit teherautó után érdeklődni. Nem a legalapabbra kell gondolni, plusz kérjek hozzá extrákat.

Kellett fényképeket csinálnom kívülről az épületről, igazi rejtett üzemmódban. Ezenkívül kellett ajánlatot is kérnem, ez igazolta, hogy ott voltam. A végén még rá kérdeztem a finanszírozási lehetőségekre, a(z) (olasz) rizlingre és a hitelre. Ezután könnyes búcsú.

A teszt

Megérkezem, a helyi Media Markt előtt parkolok. Magamra veszem az elegáns szövetkabátom, a sapkát a fejemre illesztem, magamhoz veszem a bőr irattáskámat majd sietősen elindulok.

A célpontot gyalogszerrel érem el. Fázósan összehúzom magam, ma kifejezetten szeles idő van. Benyitok a szalonba, sehol senki. Odabicegek a pulthoz. Bújok kifelé a kabátomból, mikor is egy erős negyvenes rövidhajú hölgyike siet oda hozzám. Vörös a haja, piros keretes szemüveget hord.

Köszön, megkérdezi, hogy miben segíthet. Mondom időpontra jöttem. Int, hogy üljek le, kedvesen egy italra invitál. Elfogadom. Ez is része a tesztnek ugye...

Megjön az emberem. Vele beszéltem meg ezt az időpontot. Elég elfoglalt, láttam, hogy egy másik ügyfelet az előbb kísért ki. Mosolyogva beljebb invitál, az irodájába megyünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.