2018. április 6., péntek

EMELKEDÉST HOZOTT A TAVASZ - MÉG NEM JÖTTEK VISSZA A KORÁBBI HÓNAPOK VESZTESÉGEI

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.04.06.


Az elmúlt hónapban emelkedő árfolyamoknak örülhettek a hosszú kötvényalapokban megtakarítók, de ez nem hozta vissza a februári csökkenést. A pénzpiaci alapokban továbbra is nulla százalék körüliek a hozamok.

Márciusban a pénzpiaci alapok teljesítménye a korábbi hónapokhoz hasonlóan alakult, ami plusz-mínusz nulla körüli hozamokat jelent. Az elemzők szerint ez a következő hónapokban is így maradhat. Egyelőre ugyanis nem kell attól „tartani”, hogy a rövid távú állampapírhozamok emelkedésnek indulnak. A héten értékesített 3 hónapos diszkontkincstárjegy átlaghozama 0,03 százalék lett, ami egy bázisponttal marad el a múlt hetitől, a 12 hónaposé pedig 0,05 százalék, ami megegyezik a két héttel korábbival. Az MNB elkötelezett, hogy a rövid kamatok kismértékben se emelkedjenek.

A rövid kötvény alapok és a hosszú kötvény alapok árfolyama is emelkedett márciusban, a befektetők azonban mégsem lehetnek felhőtlenül boldogok. A korábban elszenvedett veszteségeknek ugyanis csak egy része jött vissza, így a negatív 3 hónapos hozamok még nem váltottak pozitívba, de legalább mérséklődtek. A legnagyobb forint rövid kötvényalapok éves hozama így mínusz 0,8 százalék és 1,6 százalék között szóródik. Míg a hosszú kötvényalapok (köszönhetően a hosszú állampapírok tavalyi nagy hozamesésének) éves hozama 2,7 százalék és 6,4 százalék között mozog. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a korábbi hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.