2018. április 24., kedd

ÉRTJÜK, HOGYNE ÉRTENÉNK. AZ ÖSSZEHARÁCSOLT VAGYONNAL EL KELL TŰNNI A KÖZ SZEME ELŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.04.23.


...arról lesz szó kizárólag, ami szerintem fontos és közérdekű jelleggel bír. Mert nálunk is dúl a demokrácia. Vagyis én szuvenír szuverén üzemmódban eldöntöm, hogy mi legyen.

Izgalomra semmi ok: nincs egyetlen olyan szavazókör sem, ahol a benyújtott fellebbezések alapján és nyomán újraszámolnák a szavazatokat. Ezt maga a legfőbb illetékes, Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András, az NVB szolgalelkű elnöke mesélte el a Migráns1 nevű kanálison. Orbán hajbókoló alattvalója – akit ország-világ előtt alázott porig a választási kampány hevében – azt állította az ő szájával:

az újraszámlálás elrendeléséhez tényeken alapuló bizonyítékra vagy „magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények” bemutatására van szükség.

Ezek pedig nyilvánvalóan nem állnak fenn annak ellenére sem, hogy a testülethez mintegy 180 fellebbezés érkezett. És bár eléggé botrányos, hogy minden olyan választókerületi eredményt megtámadtak, ahol nem az ellenzék nyert, látnivaló nemigen van. Ja, hogy eltűntek szavazatok, az egyik párt szavazatai a másik párthoz vándoroltak, hogy 11 ezer választási jegyzőkönyvnek lába kelt, hogy ezerszámra buszoztatták az ukránokat szavazni, hogy a hivatalos választási honlap alapvető tartalmai jogellenesen voltak elérhetetlenek a választások napján? Patyi kolléga és az NVB nem dől be ilyen pitiánerségeknek. Ha a főnöke a 345 ezer forintos kirakatbírság miatt hülyét csinált belőle a nagy nyilvánosság előtt, képzeljük már el, mi történne vele, ha bárhol elrendelne holmi szavazatújraszámlálást. Hogy stílszerűek legyünk: viszontlátásra!

Továbbá. Ha már részben a legfőbb tudatrepedésről szólt ez a nap is, más tekintetben sincs ok a nyugtalanságra: befizette őkelme a politikai pedofilkodásért kiszabott büntit, és ezzel jól el is intézte az Anikó asszonnyal közös, az 1 millió forintot alulról súroló, keservesen összekuporgatott megtakarításait. Hát ez van, baszki. Semjén meg milliókkal lóg a NAV-nak. Értjük, nem? A munka becsülete, meg egyéb finomságok.

Akkor beszéljünk egy pöttyet különSemjénzsoltról, a keresztényi életvezetés mintapéldányáról, aki évente háziasított rénszarvasokat gyilkol kedvtelésből Svédországban. Nos, az ember azt állította, hogy ajándékba kapta ezeket a luxuskiruccanásokat, amelyeket – ebből kifolyólag – szerinte nem kellett beleírnia az egyébként szart sem érő vagyonnyilatkozataiba. Jó. Ám ha ez így van, mármint ha az összesen 20-25 milliós költségű vadászatokat magánszemély minőségében kapta ajándékba egy másik magánszemélytől (aki nem egyenesági rokon, hanem közpénzzel kitömött üzletember-haver), akkor viszont 18 százalékos illetéket kellett volna fizetnie utána. Egy húszmilliós ajándék illetéke 3,6 millió forint, egy 25 milliósé 4,5 millió, az ajándékozás tényét Semjénnek kellett volna bejelentenie a NAV-nak. A Transparency International a NAV-nál és az ORFK-nál is tett bejelentést (miután a mentelmi bizottság KDNP-s elnökével reménytelen csatát folytatnak azért, hogy meginduljon a vagyonnyilatkozati eljárás Semjén ügyében); a NAV adótitokra hivatkozott, az ORFK Semjén mentelmi joga miatt az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította. (via Index)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.