2018. április 2., hétfő

ESŐISTEN SIRATTA AZ ÉHEZŐKET DEBRECENBEN

VÁROSI KURÍR 
Szerző: PÁLMAI TAMÁS
2018.04.02.


A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport, 2018. április elsején, Húsvét első napján vendégségbe hívta a nehéz sorsú debrecenieket. Ünnepi menüvel vártuk a vendégeinket Debrecenben, a Petőfi téren.

Kik ŐK?

Az esős idő ellenére több mint 200 felebarátunk ünnepét tudtuk, kicsit szebbé tenni. Az ünnepi menü töltött káposzta volt, húsvéti kaláccsal, egy – egy húsvéti tojással.

Már jóval az ételosztás kezdete előtt közel százan várták az akció kezdetét.. A sor csak nőtt, folyamatosan jöttek a rászorulók. Hajléktalanok, kisnyugdíjasok, kisgyermekes családok, közmunkások várták türelmesen, hogy sorra kerüljenek. A hangulat komor volt, mint az időjárás, hiszen saját nyomorával senki sem szeret dicsekedni. Legtöbbjüknek esélye sincs arra, hogy kilábaljon jelenlegi helyzetéből, és emberhez méltó módon éljenek. Nagyon sokan ételhordóval jöttek, otthon maradt családtagjaiknak vitték az ebédet. Volt olyan család, akik nyolc főre vittek haza ételt.

Itt és most embernek érezhette magát mindenki

Számukra sajnos az ünnep is csak egy hétvége a sok közül, amikor nincs mit enniük. Azt szervezők elmondták, hisznek abban, hogy önzetlen segítségünk, -amiért nem várunk köszönetet- Jézus Krisztusnak is tetsző cselekedet. A Megváltó halála és feltámadása, üzenet mindannyiunk számára, a hitről, a békéről, a szeretetről, az elesettek, a gyengék segítéséről.

A költségeket a kis közösség tagjai saját zsebből fizették, ki, ki “tehetsége” szerint járult hozzá a büdzséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.