2018. április 3., kedd

FIATAL CIGÁNY ÉRTELMISÉGIEK KELTEK KI AZ ORSZÁGOS ROMA ÖNKORMÁNYZAT ELLEN

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: LÁNDORI TAMÁS
2018.04.03.


Tüntetni hívta a cigányságot kedd délutánra az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai székháza elé több fiatal roma értelmiségi, miután hétvégi számunkban nyilvánosságra hoztunk egy hangfelvételt, amelyen a szervezet elnöke, Balogh János fiktív számlázásra próbál rávenni egy helyi vállalkozót. Mindezek tetejébe arról is beszélt, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos harminc milliárdot „vett el” a romák felzárkóztatására szánt pénzből.

A demonstráció fő szervezője, Kalányos Zsolt az esemény Facebook-oldalán azt írta, fiatal jogászként elege van abból, hogy „olyan emberek képviselik a magyarországi romákat, akik lopnak, csalnak és hazudnak”, ráadásul büntetlenül. A megmozdulás résztvevői azt szeretnék egyértelművé tenni, hogy nem tekintik saját képviselőiknek a bűnözőket, továbbá követelik, hogy oszlassa fel magát az ORÖ közgyűlése.

Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület elnöke közben egy, az ORÖ elnökének címzett nyílt levelet juttatott el a RomNet portálhoz Szégyellünk titeket címmel. Kijelentette, „elfogadhatatlan, felháborító és gyalázatos mindaz, amit a cigányok nevében, de a fejük felett az Országos Roma Önkormányzat művel”.

„Az ORÖ soha nem volt a mienk, roma embereké!” – fogalmazott a roma polgári jogi aktivista...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.