2018. április 25., szerda

HADHÁZY SZERINT BEISMERTE A TÚLÁRAZÁST A SZERVILIS PATYI EGYETEME

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.04.25.


Nulla forintot fizetett január-februárban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bérleti díj címén a kormányhivataloknak – ezzel Hadházy Ákos LMP-s politikus szerint közvetetten elismerte a korábbi túlárazásokat.

Hadházy Ákos számos korábbi Korrupcióinfón foglalkozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pénzköltésével:

Korrupcióinfó: Hadházy szerint az ingatlanbérlés az új olajszőkítés

Eredetileg például négyzetméterenkénti 8000 forintos havi díjért béreltek adminisztrációs helységeket, 12 ezerért pedig óránként tantermeket a kormányhivataltól, ahol ráadásul EU-pénzből elvileg oktatták a hivatal munkatársait. Ez nyilvánvaló költségvetési csalás – vélekedik a politikus.

Hadházy most, két hónappal az igénylés után megkapta az egyetemtől a bérleti szerződésekre vonatkozó közadatokat. A válaszból és a mellékelt táblázatokból kiderül, hogy az NKE lejárat előtt módosította a szerződéseket, így januárban és februárban már 0 forintot fizettek bérleti díj címén. Ezzel a politikus szerint elismerték a korábbi pénzszórást.

Az NKE két, összesen 26 milliárd forint keretösszegű uniós projektet nyert el 2016 tavaszán, ezeknek a részletei miatt azonban – szintén Hadházy feljelentésére – nyomozást kezdett a NAV.

Az egyetem rektora Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke. Ebben a minőségében alázta rommá maga Orbán Viktor, aki a saját Facebook-oldalára posztolta ki, ahogy Patyi nem győz elnézést kérni tőle, amiért a választási bizottság korábban megbírságolta az ovisokkal kampányoló akciója miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.