2018. április 4., szerda

ÍGY ADÓZTATNA AZ ELLENZÉK - A LEGNAGYOBB ELTÉRÉS A TAO-PÉNZEK JÖVŐJE TERÉN VAN

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.04.03.


Az ellenzéki pártok programjaiban az adózásra vonatkozó elképzelésekből szemezgettünk. A részletek néhol jelentősen eltérnek, alapvetően azonban valamennyien ugyanazokat az alapelveket követik. Így, ha a választásokon sikerrel járnak, valamilyen koalíció megalakítása esetén minimális kompromisszumképességet feltételezve viszonylag könnyen összefésülhetők lehetnek. 

A kormánypártok jövőbeli adóelképzeléseiről keveset tudni, valószínűsíthető, hogy alapvetően elégedettek a jelenlegi rendszerrel. Legfeljebb az tűnik fel, hogy a személyi jövedelemadó (szja) korábban többször is beígért 9 százalékosra csökkentéséről éppen a kampányban nem esik szó – nem mintha bármi más elképzelésükről sokkal többet lehetne megtudni.

Az ellenzéki pártok programjainak az adózást érintő legfontosabb elemeit táblázatba foglaltuk (az idősebbekkel kapcsolatos, már feldolgozott elképzelésekhez hasonlóan). Az első pillantásra is látható, hogy ahol konkrétumokat találni, akadnak – néhol talán jelentősebbnek is mondható – eltérések, alapvetően azonban ugyanazokat az alapelveket követik. Így, ha a választásokon sikerrel járnak, valamilyen koalíció megalakítása esetén minimális kompromisszumképességet feltételezve viszonylag könnyen összefésülhetők lehetnek. (A dologba persze alaposan beleszól majd a költségvetés egyensúlyát a programok szerzőinél valószínűleg jobban szem előtt tartó pénzügyminiszter, bárki is legyen majd az.) ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.