2018. április 4., szerda

INTERJÚ LUKOCZKI KÁROLLYAL - A LEGESÉLYESEBB ELLENZÉKI JELÖLTTEL RÁKOSMENTÉN

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: ÁGOSTON LÁSZLÓ
2018.04.02. 



Ülök a pesti úti McDonaldsban Rákoskeresztúron és Lukoczki Károlyra, az ellenzék legesélyesebb jelöltjére várok. Minden mérés - még a Jobbikos is! - azt hozta ki, hogy rá kell szavaznia a kormányváltást akaróknak a kerületben. Életemben nem hallottam róla. Arra is kíváncsi voltam, miért nem hallottam róla… Gondoltam kérek tőle egy időpontot.

Nem gáz egy kommunista utódpárt jelöltjének lenni 2018-ban?

– A történelmünk adottság, amivel együtt kell élnünk, de a mai MSZP-t nem tartom annak. Az MSZMP szellemi jogutódja a Munkáspárt lett. Mi egy liberális, szociáldemokrata értékrendet képviselő párt vagyunk.

Azért ha csak Horn Gyulára gondolok… elég sok “régi motoros” került az új logó alá is…

– Ahogyan az összes többi pártba is. De a rendszerváltás egyébként sem “a régi” porrá rombolásáról és eltörléséről kellett volna, hogy szóljon, hanem a teljes, rendszerszintű újraszerveződésről a régi pozitívumainak megtartásával. És legyünk őszinték: ma nem az MSZP az MSZMP-hez legjobban hasonlító párt. Mi kapjuk ezt a kérdést, de nem mi építettünk személyi kultuszt, káder-rendszert a NER-ből és autoriter demokráciát… Hozzáteszem, én csak 2006 óta politizálok.

Miért kezdted el?

– Tudod, én voltam már mindkét oldalon. Félárva gyerekként nőttem fel, munka mellett végeztem a gimnáziumot és az egyetemet, 0 forinttal kezdtem el a vállalkozásomat, három gyereket neveltem fel. Mára - és ezt nem dicsekvésből mondom - mindenem megvan mind anyagi, mind lelki értelemben. Úgy érzem, felelősségem van abban, hogy ez az ország élhetőbb hely legyen. Nem a saját hasznomért politizálok, adni akarok.

Azért ez nyálas volt.

– Sajnálom, ha nyálasnak hangzott. De tudod, én a 69. vagyok az MSZP listáján, engem tényleg nem a politikai karrier érdekel. Viszont itt élek Rákosmentén 30 éve. Itt vannak a barátaim, szeretem ezt a helyet. Már az MSZP előtt is a Lokálpatrióták XVII. kerületi Egyesületének alapítója és elnöke voltam évekig és értelemszerűen azt sem az anyagi haszonszerzés miatt csináltam. A Magyar Szkander Szövetség alelnöke vagyok… értesz. Talán az is jellemző, hogy az MSZP-Párbeszéd mellett a DK és a Liberálisok is engem javasolnak, a Momentum is csak listán kér szavazatokat, hogy egyéniben nekem húzzák a választók az ikszet és az MKKP is a legesélyesebb ellenzéki jelöltre - azaz rám - való szavazásra buzdít...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.