2018. április 3., kedd

KERESTÜK A HUMORT ÉS AZ ÖNIRÓNIÁT A FIDESZ KAMPÁNYÁBAN, DE NEM IGAZÁN TALÁLTUK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.04.03.


Csak erős idegzetű Soros-bérenceknek ajánlott az Echo TV műsorainak megtekintése, de olykor érdemes Mészáros Lőrinc médiabirodalmának ékkövére váltani magányos tavaszi estéken a világ sokszínűségére fogékony baloldali vagy liberális szavazóknak is. Vasárnap este például Orbán Viktor miniszterelnököt faggatta régi barátja és harcostársa, Bayer Zsolt. Ha azt gondolnánk, hogy a kormányfő már nem tud újat mondani egy alákérdezős baráti interjúban, hát nagyot tévedünk. Most például arról világosított fel bennünket két sorosozás között, hogy Fideszben hagyománya van a humornak és az öniróniának, sőt az abszurd iránti érzékben sincs hiány a pártban.

Ha más haszna nem is volt az elmúlt hetek heves kampányeseményeinek, azt mindenképpen újdonságként éltük meg, hogy a Fidesz megpróbált megszólítani olyan szavazókat is, akik véleményével, érdekeivel eddig nem sokat bíbelődött. Orbán Viktor a konyhás néniknek adott nőnapi virággal próbálta például reprezentálni, hogy nem tekinti a gyengébbik nemet másodrendű polgároknak, holott korábban több megjegyzésével is leszólta a hölgyeket. Aztán a szabadságról hadovált kormánypárti fiataloknak, végül, de nem utolsó sorban a szegényeknek és időseknek is dobott egy-egy csontot Erzsébet-utalványok és utólagos rezsicsökkentés formájában.

Hiába, kampány van, és ilyenkor még az olyanok szavazataira is szükség van, akiket még nem sikerült világvége hangulatba juttatniuk az utcán elhelyezett migránsellenes plakátokkal, no és akik a M1-TV2-Echo TV szentháromság tevékenységének köszönhetően még nem rettegnek eléggé a muszlim bevándorlóktól, akik letapossák a frissen vetett uborkát a konyhakertben, majd megerőszakolják a falu fehérnépét, ha már idáig elbandukoltak. Orbán Viktor nyilván érzi, hogy a Fidesz egy ilyen kitartóan riogató kampány végére kissé mogorva párt benyomását kelti, így nem ártana a humorra, iróniára érzékeny szavazóknak is üzenni valamit...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.