2018. április 19., csütörtök

MAGYARORSZÁG IGAZI SZABADSÁGHARCA MOST KEZDŐDIK

LIBERATOR BLOG
Szerző: Naphegyi Vince
2018.04.19.


Ezzel az írással csatlakozom a 2018 áprilisi tüntetés sorozathoz. Az Orbán Viktor vezényletével és Fidesz közreműködésével az elmúlt nyolc évben kialakított jobbunista pártállam elcsalta a választásokat. Az ellenzéki szavazók nagy része jogosan frusztrált és dühös. A düh azonban nem elég meg kell találni az jobbunista egypártrendszerrel szembeni ellenállás stratégiáját és módszereit.

Elcsalt választások

Nem az eredményeket, nem a szavazás lebonyolítását csalta el a Fidesz. Egyfelől magában az orbánista választási rendszerbe van bekódolva a csalással felérő aránytalanság, másrészt az orbánista politikai berendezkedés, az elmúlt nyolc évben kiépült fideszes pártállam működésének rendszere olyan, hogy abban az ellenzéknek nincs méltányos esélye a győzelemre. A tisztánlátást pedig az se könnyíti meg, hogy az ellenzék maga is egy bizonyos fokig csődöt mondott.

460 milliárd forintnyi tiltott pártfinanszírozás

A közmédiának hazudott fidesz-média működése annyira elfogult és olyan mértékben alárendelt a Fidesznek, hogy négyéves működése 360 milliárd forintnyi tiltott pártfinanszírozásnak felel meg. (Most egy rövid megjegyzés erejéig térek ki csak arra, hogy a fidesz-propaganda gépezet messze túlmutat a közmédián, annál nagyobb és komplexebb rendszert alkot.) A migráns kampány nem a Magyarországra érkező menekültekkel kapcsolatos kormányzati tájékoztatásról szólt, hanem a Fidesz alantas politikai hisztériájáról, ami tartalmában és összegében újabb 100 milliárdos törvénytelen pártfinanszírozásnak felel meg. Tehát elsőként azt kell kimondani, hogy a Fidesz 460 milliárd forintos tiltott pártfinanszírozással, közpénzből megvalósított, kormányzati és közszolgáltatási tájékoztatásnak hazudott pártkampánnyal csalta el a választásokat.

A jobbunista pártállami szíve – az illegitim választási rendszer

A jobbunista pártállam tartós fennmaradásának egyik legfontosabb alapköve az illegitim választási rendszer. De facto inkább ez jelenti az orbánizmus alkotmányát, mint a csak a kevés értelmiségi által olvasott fideszes alaptörvény.

A jobbunista választási rendszer azért illegitim, mert a magyar választók akaratának érvényesítése, a magyar társadalom sokszínűségének érvényre juttatása helyett, egy fidesz-típusú párt állandó hatalomban maradását szolgálja. Részletekbe jobban belemenve azért illegitim a választási rendszer, mert (1) a második forduló eltörlésével, (2) a nyugat-európában élő magyarok szavazati jogainak adminisztratív korlátozásával, (3) az egyéni körzetek túlzottan magas mandátum arányával, (4) az aránytalanítást erősítő győztes kompenzációval a szavazók többségét a szavazati jogainak érdemi részétől megfosztotta. A részleges szavazati jogfosztás pedig egyenértékű a szavazatokkal érvényesíthető demokratikus politikai jogaiktól való megfosztással. Az itt felsorolt mechanizmusokon keresztül éri el az orbánizmus választási rendszere, hogy az ellenzéki választók és pártjaik a többségük ellenére, még elvben a rendkívüli többséget igénylő alkotmányozási kérdésekből is teljesen ki vannak zárva.

Az illegitim választási rendszer eredményeit pedig nem kell elfogadni. Legkevésbé a tüntetőknek kell elfogadni.

Meg kell szervezni az ellenállást!

Mind a tüntetések szervezőinek, mind az ellenzéki pártoknak most kéne összeülni és megbeszélni, hogy milyen formába öntik az eddiginél sokkal szervezettebb politikai ellenállást. Meg lehet csinálni, de nem lesz egyszerű, egyrészt, azért mert a tüntetések szervezői se nem profi politikusok, se nem profi politikai (civil) mozgalmárok. Másrészt meg azért, mert az ellenzéki pártok pedig az újabb hatalmas választási és politikai vereség után többnyire romokban hevernek.

Pedig legalább három nagyon sürgető teendő van, melyekben már következő tüntetésig előre kéne lépni:
- A tüntetéseket intézményes ellenállási formákba kell becsatornázni.
- Értelmes politikai követelésekkel kell előállni. Közös célok nélkül nem lehet. Az orbán-rendszer
- Az ellenzék szereplőinek tárgyalásokat kell kezdeni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.