2018. április 3., kedd

MEGEGYEZETT AZ MSZP ÉS AZ LMP: A BELVÁROSBAN CSÁRDI ANTAL, CSEPELEN BANGÓNÉ ILDIKÓ INDULHAT ESÉLYES ELLENZÉKIKÉNT

444
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2018.04.03.


Négy körzetben állapodtak meg a felek, a deal vesztese az Együtt és Szabó Szabolcs lehet.

Kedd délután, az MSZP elnökségi ülése után állítólag megállapodás született az LMP és a szocialista párt elnökségei között négy körzetről.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó Budapest 1. választókerületében, a Belváros-Várnegyedben az MSZP-Párbeszéd szövetséget képviselő V. Naszályi Márta visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára, így utóbbi marad az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt.

Budapest 17. választókerületében, Csepel-Soroksáron az LMP-s Tenk András nem indul el, és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót támogatja.

A második lépés kisebb áldozat az LMP-nek, mint a szocialistáknak, mivel Tenk egyébként sem számított esélyesnek a 17. körzetben - szemben az Együtt politikusával, Szabó Szabolccsal, aki négy éve is itt szerzett mandátumot. Kérdés marad tehát, hogy Bangóné, Szabó Szabolcs vagy mindketten elindulnak-e Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen.

További két körzetben állapodtak még meg a felek: Pest 6. választókerületében, Gödöllőn az LMP-s Lengyel Szilviát támogatja a visszalépő szocialista Makrai Zoltán, Csongrád Csongrád 1. választókerületében, Szegeden pedig Szabó Sándor MSZP-s jelölt támogatására bíztat az LMP-s Bodrog Zoltán. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.