2018. április 25., szerda

MÉSZÁROS LŐRINC ELÁRULTA, MIÉRT MONDOTT LE FELCSÚTRÓL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.04.24.


Mivel mindig mindenben maximális teljesítményt szeret nyújtani

Az Orbán-uradalom gazdatisztje és vagyonkezelője saját (nevén lévő) napilapjának vázolta az okokat, amiért lemondott annak a falunak a vezetéséről, ami A Miniszterelnököt Adta Az Országnak.
1. Nem ér rá

Az irányítása alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségei átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek. Emellett még a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is elnöke, s mivel mindig mindenben maximális teljesítményt szeret nyújtani, ezért a polgármesteri feladatokat már nem tudja a jövőben felelősséggel ellátni.

Ez az indok megállja a helyét, mert eddigi nyilatkozataiból úgy tűnt, a miniszterelnök legbizalmasabb, többszáz-milliárdos barátjának fogalma sincs, hogy
- milyen cégei vannak,
- mennyi pénze van,
- és hogy miket készül éppen vásárolni.

Nyilvánvalóan csakis a bokros polgármesteri teendői akadályozták meg abban, hogy figyelemmel tudja kísérni birodalom ügyeit.
2. Hagyják őt békén

Az üzletember bízik abban, hogy visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő barátsága miatt állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselő-testületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést. Ahogyan Mészáros Lőrinc fogalmazott, abban bízik, lemondásával és közszereplői státusának megszűnésével az ilyen típusú érdeklődés is alábbhagy a községben.

Hát ezért. Hallgat a régi bölcsességre, miszerint akinek vaj van a fején, ne menjen a napra.

Azaz M. Lőrinc azt állítja, mivel már nem polgármester, nem is közszereplő, azaz senkinek semmi köze hozzá miből és honnan van a nevén lévő vagyon, mit kezd vele és mire költi.

Az a rossz hírünk azonban, hogy a miniszterelnöki familiáris továbbra is közszereplő marad, függetlenül attól, hogy már nem lesz politikai tisztsége,
- mivel a cégei állami tendereken indulnak és közpénzekhez van közük,
- továbbá mert médiabirodalma útján a nyilvánosság jelentős befolyásolására képes személy,

és mint ilyen, automatikusan közszereplőnek minősül.

De az igaz, hogy ezután nem kell nyilatkoznia majd a sajtónak, ha nem akar. És ha megkérdezi, azt mondják majd neki, hogy nem akar, soha nem is akart, és akkor majd ő is tudni fogja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.