2018. április 5., csütörtök

MIT TETT MAGÁÉVÁ SZERDÁN MÉSZÁROS LŐRINC?

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: MAKÓI ERNŐ
2018.04.05.


A múlt heti Mátrai Erőművet ugyan nem múlja felül, de a szerdai nap sem múlt el habzsolás nélkül, az ország üzleti zsenije magáévá tette a Egerszalóki Hotel Salirist.

A száraz tények

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum Nyrt.) négycsillagos hotelekkel bővíti portfólióját, a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé szerdán, hogy a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül az Egerszalóki Hotel Saliris Resort, valamint két kreischbergi síközpontban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, valamint a Hotel Relax Resort – közölte a társaság szerdán.

A társaság az ügyletek segítségével valósítja meg a 2017. decemberében bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését – tették hozzá.

A Konzum Nyrt. igazgatósága hozzájárult, hogy a Wellnesshotel Építő Kft. a tulajdonában lévő Egerszalóki négycsillagos Hotel Saliris Resort, valamint a kreischbergi négycsillagos Alpenblick Hotel adásvételéből származó 2 milliárd 674 millió forintos vételár követeléssel tőkét emeljen a Konzum Nyrt.-ben. Az igazgatóság azt is támogatta, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Holiday Resort Kreischberg-Murau Gmbh. 100 százalékos üzletrészét, 897 millió 131 ezer forinton apportálja a társaságba.

Már két szállodája van Mészáros Lőrincnek Ausztriában

A szerdán a BÉT-en közzétett tőkeemelés a második lépése annak a tavaly év végén bejelentett tranzakció-sorozatnak, amelynek eredményeként 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdei társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.
Háttérinformáció

Mit ad Isten, a Konzum Nyrt. az egész Magyarországon világhírű vállalkozó-zseni, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik. Ez azt jelenti, hogy most már hivatalos, amit eddig is lehetett tudni: a felcsúti polgármesteré, Orbán Viktor jópajtásáé az Egerszalóki Hotel Salisis Resort is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.