2018. április 21., szombat

NAGY BEJELENTÉSRE KÉSZÜLNEK A SZERVEZŐK, ISMÉT TÖBB TÍZEZER KORMÁNYVÁLTÁST AKARÓ MAGYAR TÜNTETHET

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.04.21.


Össznemzeti civil mozgalmat szerveznének, de nem mondanak le és vetik el a pártokat sem. Köztéri sorsközösségben alakul az új ellenzékiség?

Nagy bejelentésre készülnek a szombati kormányellenes tüntetés szervezői. A Kossuth térre, ahogyan a múlt héten is, most is tízezreket várnak, a tervek szerint onnan együtt vonulnak majd át a Szabad sajtó útjára. Ezzel zsinórban a második nagy kormányellenes tüntetés valósulhat meg a választás óta, várhatóan ugyanis most is több tízezres részvétellel kell számolni. A „2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért!” elnevezésű eseményre szombat délig 19 ezren biztosan jelezték részvételüket, további 51 ezer ember pedig érdeklődik az esemény iránt.

Az első demonstrációt az újabb kétharmad utáni sokkhatás „kezelésére” hozták össze civil szervezők, és ez egy köztéri közösségérzetet nyújtott a választási eredmény, és az ezután várható kormányzati hadjárat miatt megrázott ellenzéki szavazóknak. Az összejött tömeg valóban váratlanul nagy volt, amiatt viszont sok kritika érte a tüntetést és a szervezőket, hogy reális, konkrét célt, vagy követeléseket nem tálaltak a tömegnek. Persze a dolog érthető, hiszen új választások kiírásának minimális esélye sem látszott, ám a csalódottak számára vélhetően csak ez nyújtott volna igazi megnyugvást. Ugyanakkor a reális cél, valamint a szakértők által már az első demonstráció előtt igényként megfogalmazott szervezetépítési tervek hiánya könnyen visszavezethető arra is, hogy teljesen tapasztalatlan, úgymond „újonc” civilek vették kezükbe a kormányellenes tömegek szervezését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.