2018. április 19., csütörtök

NEM A KORMÁNYTÓL TETSZETTEK KAPNI. TŐLÜNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.04.19.


...Magyarországon 700 000 (hétszázezer) honfitársunk fázik minden télen, mert nincs annyi pénze, hogy normálisan fűtsön.

A legkisebb nyugdíj összege 28 500 forint. Több mint 50 000 (ötvenezer) honfitársunk ennyi nyugdíjat kap. Ezt az összeget 10 éve nem emelték.

Sok szegény család az otthon ápolt beteg hozzátartozójának nem képes megvásárolni az alapvető gyógyszereket sem. Végstádiumú rákbeteg emberek nem jutnak fájdalomcsillapítóhoz, ameddig a közgyógy-kártyát fel nem tölti a kormány abban a hónapban.

Tudom, mindez nem számít, mert csak ballibsi hőbörgés. Örüljünk inkább a református egyház 89 milliárd forintjának, de örülhetünk bátran a többi egyháznak nyújtott százmilliárdoknak is. Határokon innen és túl.

Minden egymilliárd forint fejenként 103 forintba kerül minden egyes magyar állampolgárnak. Ez így nem sok, ugye? Lefordítom. Csak ebben az esetben minden magyar állampolgár 9167 forinttal támogatta a református egyházat. Egy négy tagú nyomorgó család 36 668 forintot dobott bele a perselybe. Az a család is, ahol nem tudnak fűteni és nem tudják megvásárolni a gyógyszert.

Gratulálok a kormánynak is, az egyháznak is. Tényleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.