2018. április 10., kedd

NEM SZERETNÉK SVÉD LÁNY LENNI

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: DR. SÁNDOR ZSUZSA
2018.04.08.



Különösen nem ötből négy. Az a négy, amelyiket Nigéria lakosainak AIDS-es 80 %-a megerőszakolt. És most persze AIDS-esek lettek, de minimum HIV fertőzöttek. Ezt mind ifjabb Lomnici Zoltántól tudtam meg, aki alkotmányjogászhoz illő elfogulatlan szakértelmével világosította meg az elmém. Talán elfelejtette megnézni azt a statisztikát, amely szerint Svédországban a 2008-as évi 1055 szexuális bűncselekmény 2015-re évi 602 esetre csökkent. Bár persze nincs kizárva, hogy mind a hatszázkettőt AIDS-ben szenvedő nigériaiak követték el.

Ifj. Lomnicit az is felháborította, hogy néhány svéd iskolában nem tartották meg az adventi ünnepet, hogy ne sértsék meg a muzulmán diákokat. Szerinte ez nem normális. Szerintem meg igen. Persze az is megoldás, ha a muzulmán gyerekek ünnepeit is megtartják. Egy személyes élmény ehhez: Németországban az unokám iskolájában grill-partit szerveztek. Egyetlen kérés volt a mindenféle nemzetiségű gyerekekhez, ne hozzanak disznóhúst, mert az arab gyerekek azt nem ehetik. Nem is vitt senki. Így is lehet. Ezt hívják toleranciának. Lomnici úr kedvéért: a latin eredetű szó türelmességet jelent. Egyebek közt a mások másságának elfogadását.

Nem ifj. Lomnici az egyetlen ebben az országban, aki nem átall mindenféle hazugságot kitalálni azért, hogy tovább fokozza azt a rasszista gyűlölet-kampányt, ami jó ideje folyik, és most, a választások előtt érte el csúcspontját. Elég arra a plakátra gondolnunk, amelyiken kizárólag színesbőrűekből álló tömeg hömpölyög egy hatalmas STOP-tábla mögött. Mondanom sem kell, hogy ez a fotó nem Magyarországon készült, de nem is Angliában, ahol a brit szélsőjobb használta a Brexit kampányhoz. Orbán Viktor kormánya jogdíjat fizetett a Getty londoni irodájának a képért, hogy azután aljas politikai céljaira használja.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.