2018. április 7., szombat

NEM TUDOD, HOGY KIRE SZAVAZZ? HÁTHA EZ SEGÍT

G7
Szerző: KASNYIK MÁRTON
2018.04.07.


A közvélemény-kutatások szerint a magyarok jelentős része nem tudja, hogy kire szavazzon vasárnap, és tényleg nincs könnyű dolgunk, hiszen az utóbbi hónapok választási kampánya nem valószínű, hogy a magyar történelem aranylapjaira fog kerülni a kulturált vitában elhangzó érvek magas színvonala miatt.

Azért bízunk benne, hogy vannak, akiket az érzelmi és taktikai megfontolásokon túl az is érdekel, milyen számonkérhető válaszokat ígérnek a pártok az ország számára igazán fontos kérdésekben. Ezért összeállítottunk egy kérdéssort tíz, szerintünk különösen fontos témában, amit elküldtünk az összes, a szavazatunkért küzdő pártnak. Most pedig bemutatjuk a válaszokat.

Sajnos a válaszok szűkebb körűek annál, mint amit szeretettünk volna bemutatni: a Fidesztől, a KDNP-től, az LMP-től és az MKKP-tól jóval a megadott határidőnkön túl sem kaptunk semmiféle választ, a Jobbik sajtósa pedig a párt programjának linkjével válaszolt kérdéseinkre. Magyarul csak az MSZP, a PM (ez két külön párt, még ha egy listán is indulnak, de mi végül ugyanazokat a válaszokat kaptuk tőlük), az Együtt, a Momentum és a DK válaszait tudjuk bemutatni.

A Fidesznek és a KDNP-nek egyébként, ahogy az utóbbi választásokon, úgy most sincs választási programja vagy más, ilyenformán értelmezhető és a választások után számonkérhető pártdokumentuma (hacsak a 2010-es Nemzeti Együttműködés Programja nem számít ilyennek), a többi pártnak viszont van. Ezek itt érhetőek el, abc-sorrendben, aki tényleg csak a tények és konkrétumokalapján szeretne dönteni, mindenképpen nézze végig őket:

Demokratikus Koalíció – Sokak Magyarországa
Lehet Más a Politika – Választási Program 2018,
Magyar Szocialista Párt – Tegyünk igazságot!
Párbeszéd – Mindenki számít

Most pedig jöjjenek a kérdéseink, és a válaszoló pártok válaszai. Ezeket, hogy ne kelljen a végtelenségig görgetni, a csillagok mögé rejtettük. Tehát ha valamelyik párt válaszára kíváncsi vagy, klikkelj a csillagra, ha pedig a Jobbik vagy az LMP ígéretei is érdekelnek, akkor sajnos csak a programjukban tudsz utánanézni:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.