2018. április 17., kedd

NÉPSZAVAZÁSI KEZDEMÉNYEZÉS, HOGY KIDERÜLJÖN, KINEK ENYVES A KEZE

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: M. Emil
2018.04.17.


Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vetette fel, hogy Magyarországnak az Orbán-kormány ellenében csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez, ami garanciát jelentene, hogy a korrupciógyanús ügyek bíróság elé kerüljenek. Népszavazás kell állította a politikus.

Orbánék nem akarják, de miért…?

Népszavazási kezdeményezésekkel segíthetjük Magyarországot a keresztény gyökerű Európához közelíteni. Elsőként érjük el azt, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez”

– hangzott el a szombati kormányellenes tüntetésen. Márki-Zay Péter levélben követelte hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, majd egy nappal később a Brüsszelben élő magyarok is ezért tüntettek.

Az egyik legfontosabb a független állami televízió és rádió, másfelől hogy lépjünk be az Európai Ügyészségbe, harmadrészről pedig egy antikorrupciós ügyészség felállítása Magyarországon

– mondta Hevesi Marcell is, a demonstráció szervezője. Az uniós pénzekkel kapcsolatos csalások után nyomozó Európai Ügyészség felállítását tavaly ősszel 20 uniós tagállam támogatta. Magyarország nem volt köztük.

Erre az Európai Unióban vannak ma intézmények. Van egy OLAF illetve van egy Eurojust

– indokolt Hollik István KDNP-s képviselő. Ezek az intézmények azonban nyomozást nem indíthatnak, vádat nem emelhetnek, ami tökéletesen megfelel a most regnálónak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.