2018. április 13., péntek

SIMICSKA FIÁVAL JÁRT BÖLCSIBE, LMP-S MILLIÁRDOS LETT BELŐLE - UNGÁR PÉTER PORTRÉJA

ZOOM
Szerző: LENGYEL TIBOR, ÁBRAHÁM AMBRUS
2018.04.13.


Nincs NER-pufidzsekije, milliárdja viszont annál több. A CEU-n tanult, megfordult a Fidelitas-nál, végül az LMP-ben kötött ki. Azt várták tőle, hogy megnyitja a párt előtt a budai úri szalonok ajtaját, de ez nem sikerült. Manapság pedig a Magyar Nemzet megmentőjeként szerepel a hírekben.

A május 7-én megalakuló új parlament legfiatalabb képviselője lehet Ungár Péter LMP-elnökségi tag, aki még nincs 27 éves, hiszen 1991. június 10-én született. Ekkor Orbán Viktor már egy éve parlamenti képviselő volt, viszont az utolsó szovjet katona csak 9 nappal később hagyta el Magyarországot.

Ungár a nyolcfős LMP-frakció tagja lesz. És talán sajtómogul is. Legalábbis legújabban a Magyar Nemzet megmentőjeként lép fel.
Milliárdos vagyon örököse lett

A Zoom.hu számításai szerint édesanyjával, a 12 éve még Orbán ismételt hatalomra kerülésének lehetőségét elvető, azóta a Fidesz-elnök lelkes támogatói körébe újra visszataláló Terror Háza-igazgató Schmidt Máriával közös családi cége révén Ungár Péter milliárdos vagyonnal bír. 2006-ban elhunyt édesapja, Ungár András tetemes örökséget hagyott hátra – ezért is tehetett Ungár Péter vételi ajánlatot a Magyar Nemzet-médiacsoportra, a részletekről hétfőn tárgyalhat Simicska Lajossal.

Halálakor Ungár András a Budapesti Értéktőzsde egyetlen ingatlanpiaci cégében, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF Nyrt.) részvénytársaságban volt meghatározó szereplő. Ezt a vagyonelemet örökölte meg a család: felesége, Schmidt Mária és a két gyermek Anna, valamint Péter. Hosszú részvényesi csűrés-csavarás után mára odáig jutott a történet, hogy a hármójuk által birtokolt Pió-21 Kft. lényegében teljesen bekebelezte a BIF Nyrt.-t.

A cégnek közvetve és közvetlenül 71,55 százalékos tulajdonrésze van a BIF-ben, ezt kiegészíti még mintegy 18,83 százaléknyi sajátrészvény. Ezen felül van a Budapesti Értéktőzsdén forgó 9,62 százaléknyi közkézhányad.

Ungár Péternek az utóbbi évek nagy részvénypiaci machinációja után közvetlenül a BIF-ben akad egy 3,06 százalékos, valamint a Pió-21 Kft.-ben 16,7 százalékos részesedése.

Utóbbiak, a tőzsde oldalán fellelhető adatok és a cégpapírok, valamint a BIF Nyrt. pénteki 1930 forintos részvényárfolyama alapján –kalkulációink szerint – a fiatalember vagyona csaknem 7,4 milliárd forintra tehető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.