2018. április 24., kedd

SÚLYOS VISSZAÉLÉST ÉS CSALÁSGYANÚT TALÁLT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN A "ZÖLD DOSSZIÉS" HORVÁTH ANDRÁS

ZOOM
Szerző: ÁBRAHÁM AMBRUS
2018.04.24.


A NAV-visszaéléseket tartalmazó zöld dossziéjáról ismerté vált egykori adóhivatali ellenőr Hódmezővásárhelyen dolgozik a közbeszerzések átvizsgálásán. Nem bűnösöket keresnek, hanem azt szeretnék elérni, hogy az uniós és az állami forrásokból kiírt munkákra minél több helyi vállalkozónak esélye lenne. Az immár Márki-Zay Péter vezette városban már a második gyanús ügy bukkant fel, ezúttal a Zöld város program keretében.

„Nem boszorkányüldözést folytatunk! A korábban zajló gyakorlat átvilágításával azt szeretnénk elérni, hogy a Hódmezővásárhelyhez köthető közbeszerzések minél több helyi vállalkozás számára elérhetővé váljanak, s az ezt akadályozó elemek kikerüljenek a rendszerből” – mondta a Zoom.hu-nak a NAV-os visszaélésekről szóló zöld dossziéjáról ismertté vált Horváth András.

Márki-Zay Péter, az alföldi város februárban megválasztott polgármestere – többek között – a szombati kormányellenes tüntetésen beszélt arról, hogy a helyi rendszer átalakítására és visszaélések felkutatására felkérte az adóhivatal egykori revizorát. Horváth lapunknak ennek keretfeltételeiről annyit mondott, hogy megbízási szerződéssel látja el feladatát.

A munkát már az országgyűlési választások előtt elkezdte. Az eddigi tapasztalatokkal kapcsolatban általánosságban kifejtette: egyelőre azt lehet látni, hogy számos területen megvan az a vállalkozó, aki egyértelműen hozzáférhet a közbeszerzési eljárásokhoz.
Akár nyílt, akár meghívásos tenderről beszélünk, a verseny lényegében ki van zárva.

Létezik az a kör is, megállapodnak olyanokkal, akik eleve vesztesként szállnak be a folyamatba, lényegében az a feladatuk, hogy a látszatot fenntartsák. A közbeszerzésekhez hozzáférő vállalkozók, vállalkozások bennfentes információkat is kapnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.