2018. április 27., péntek

TÍZMILLIÓKAT KÖLTÖTT A VÁSÁRHELYI ÖNKORMÁNYZAT A BATIDAI KASTÉLY EGYIK TULAJDONOSÁNÁL

ÁTLÁTSZÓ - ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2018.04.26.


48 millió forintot ivott és evett el a hódmezővásárhelyi önkormányzat 1 év 4 hónap alatt annál a vállalkozónál, aki részben tulajdonos a Lázár János földjeinél épült vadászkastélyban. Ez a város által a napokban közzétett reprezentációs számlákból derült ki.

21 millió 918 ezer forint – ennyit fizetett ki italra és ételre 2016. október 18. és 2017. június 15. között a hódmezővásárhelyi önkormányzat Bónus Istvánnak. A hódmezővásárhelyi vállalkozót sokan ismerik, az ő érdekeltsége többek között a népszerű Kökénydombi Csárda, Bandula Kisvendéglő, Fekete Sas Kávéház, Bagolyvár Étterem, Fekete Sas Rendezvényház.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a napokban tette közzé az előző és a mostani városvezetés reprezentzációs költéseit, ezekből az látszik, a Fidesz-KDNP többségű városvezetés a februári időközi polgármester-választásig ennél az egy vállalkozónál átlagosan havonta 3 millió forintot hagyott a kasszánál – ennek fele sok esetben az étel, másik fele az ital. Vagyis 2016. október 18. és 2018. február 10 között 48 millió forintot.

A számlákból az is jól látszik, hogy nem csak étteremben ettek a megrendelők. Ugyanis a 2017-től érvényes, kedvezményes éttermi áfa mellett a régi, 27 százalékos adókulcs is szerepel a tételek között. És ugyanez igaz a 2018-as bizonylatra is.

Azt, hogy menüztek-e a városáházáról, vagy különleges ételeket rendeltek, nem derül ki. Ha az átlagos havi 3 milliós költést elfelezzük – mert a legtöbb számlán az étel-ital arány fele-fele részben lett számlázva -, akkor azt is ki lehet számolni, hogy ha például a Bagolyvárban ettek, akkor az alábbi menüből, mennyi adag jönne ki.

Előétel, füstölt lazac gyümölcsökkel, 2350-ért, fülesleves 1050-ért, főtételnek kalocsai libatoll 4050-ért, majd egy kis desszert, mondjuk, club kehely 690-ért. Ennél persze vannak drágább és olcsóbb ételek is. Ez a menü, így 8140 forint/fő. Ez a havi másfél milliós kerettel számolva 184 adagot jelent. Ha minden munkanap ilyet ettek, akkor mindössze 8-an jártak étterembe. És hozzá ugyanennyiért ittak. Persze kérdéses, kinek van arra ideje, hogy minden nap egy ilyen sok fogásos menüt végigegyen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.