2018. április 22., vasárnap

TÖMEGPSZICHÓZIS

HUPPA BLOG
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2018.04.22.



Magyarországon szociológusok, pszichológusok komoly tanulmányokat írhatnának a tömegpszichózis jelenségéről, hatásairól, működési mechanizmusáról. Nem tudjuk, miért nem teszik, hiszen évek óta folyik ez a társadalmi kísérlet, amiből mindannyian sokat okulhatnánk.

A felcsúti nemzetvezető 2002 óta, amikor átmenetileg ellenzékbe került a haza, gyúrja a híveit, fenyeget, zsarol, uszít, hergel, zsidózik, cigányozik – más szóval megadja azt a lelki és szellemi táplálékot szektája tagjainak, amire szükségük van. Érdekes – vagy nem is olyan érdekes – módon éppen abban a társadalmi rétegben talált a legnagyobb bázisra, amelyet a leginkább kifosztott, nyomorba döntött és végérvényesen kilátástalan helyzetbe sodort. A nyolc év vergődést két darab tízezer forintos Erzsébet-utalvánnyal ellensúlyozta, amit ezek az emberek boldogan elfogadtak és megszavazták a jószívű, adakozó kormányt. Zavartalanul folytathatják a rettegésben, megfélemlítésben, éhezésben töltött napjaikat, éveiket, életüket.

Nyolc év parlamenti melegedés után az álellenzék is munkához látott a parlamenti álválasztások előtti utolsó néhány hétben. Sikerült elhitetnie a saját táborával, hogy a Fidesz által kitalált választási rendszerrel, ami maga a nagybetűs CSALÁS, van esélyük kormányt váltani. A hívők el is hitték, sőt, erőt merítettek a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményéből, amit a magyar égbolton újonnan felvillanó szupernova ért el. Az ő Fidesz fölötti helyi győzelmét teljesen érthetetlen okokból ellenzéki győzelemnek fogták fel, holott a háttérben – köztudottan – a Jobbik támogatta, a többi párt csupán annyit tett, hogy hallgatott...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.