2018. április 23., hétfő

TÚLFÉNYEZIK A VALÓSÁGOT A HATÁRÁTKELŐK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.04.23.


Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor küldte a Facebookon, méghozzá Luca nagy port kavart Facebook-bejegyzését követően, melyen a 22 éves lány arról írt, nem lát reményt Magyarországon, ahol végzett óvónőként még egy kávéfőzőt sem tud venni magának.

„Mint mindenki, én is olvastam a 22 éves lány esetét a kávéfőzővel. Sajnálatos eset, de érthető. De szerintem nem egyedülálló dolog. Rengeteg olyan ember van, akinek itt külföldön is feladja a matekot egy 50 fontos, vagy eurós kiadás.

Jöhetnek itt a pálmafás képek, meg a drága ruhás szelfik, de ennyiben meg is áll. Egy tengerpartra elő- vagy utószezonban fillérekért el lehet jutni. Olcsóbb, mint hazalátogatni.

Rengeteg olyan képet lehet látni, hogy elmegy valaki a London Eye-hoz, vagy más fizetős nevezetességhez, lő egy fotót, de arra már nincs pénze, hogy belépőt vegyen. De legalább az ismerősök látják otthon, hogy bejött az élet"... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.