2018. április 11., szerda

VONA GÁBOR ELFOGLALTA ÚJ POZÍCIÓJÁT, MOSTANTÓL Ő A MAGYAR POLITIKA SÖTÉT LOVA

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: GERGELY MÁRTON
2018.04.11.


Vona Gábor visszalépése felületesen szemlélve is érthető és következetes döntés, és mivel nem csak a párt vezetéséről mondott le, de a biztos egzisztenciát jelentő képviselőségből sem kér, a gesztusban van valami szokatlanul tisztességes. Ha viszont hosszabban is átgondoljuk a történteket, a lépés leginkább logikus.

Milyen jövőt tervez magának Vona Gábor az újbóli kétharmad alatt? A választás előtt tíz nappal azt mondta a hvg.hu kérdésére:

Ha ez a kormány marad, nem váltja le forradalom. Egyszerűen a magyar társadalom józan többsége fájó szívvel elvándorol az országból, vagy visszahúzódik a kiskertekbe, és kivárja, hogy mi lesz.”

A Jobbik távozó elnöke tehát két dolgot tehet:
  • dönthet úgy, hogy végleg hátat fordít a politikának, és ő is csatlakozik a kivándorlókhoz, esetleg belső emigrációba vonul.
  • vagy taktikai visszavonulás mellett dönt. Kivár, és ha eljött az idő, visszatér.
A Facebookon közzétett bejelentésében azt üzeni a Jobbik egymillió szavazójának: „a Fidesz 2/3-a ellenére is folytatjuk küzdelmünket egy biztonságos, élhető, szabad és igazságos Magyarországért”. Lehet ez egy lózung attól, aki most szabadul a tehertől, és még utoljára udvarias azokkal szemben, akik szavazatukkal támogatták. Vagy lehet ígéret is arra, hogy nem ez a harc volt a végső. A magánéletbe való végleges visszahúzódást nincs értelme ezen a helyen elemezni, a másikat van. Így a cikk innentől abból indul ki, hogy Vona vérbeli politikusként nem változik, csak átalakul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.