2018. április 6., péntek

VONA GÁBOR SZERINT A JOBBIK BIZTOSAN NEM LÉP KOALÍCIÓRA A FIDESSZEL, ÉS VÁLASZTÁSI VERESÉG ESETÉN LEMOND A PÁRTELNÖKSÉGRŐL

444
Szerző: SARKADI ZSOLT
2018.04.05.


Ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitatkoztak az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában. A vitára Orbán Viktor természetesen nem fogadta el a meghívást, de ott volt Szél Bernadett, az LMP, Karácsony Gergely az MSZP és a Párbeszéd, valamint Vona Gábor, a Jobbik listavezetője.

Az RTL egyébként eddig 19 vitát szervezett, ez volt a 20., de a fideszesek egyiken sem vettek részt. A miniszterelnök-jelöltek azonban így is egy kifejezetten kulturált beszélgetést folytattak.

A vita elején a jelölteknek azt kellett megindokolniuk, miért érdemes az embereknek az ő listájukra szavazniuk. Karácsony szerint rájuk azért, mert mindenki változást akar, azonban a változást akarók tábora nagyon sokszínű, az MSZP és a Párbeszéd által vezetett választási szövetség pedig igyekszik leképezni ezt a sokszínűséget.

Vona Gábor azt mondta, nagyon örül ennek a vitának, és szomorú, amiért Orbán nem jött el. A Jobbik listavezetője szerint nem 4 évre, hanem akár egy generációra is eldőlhet Magyarország sorsa április 8-án. Vona szerint a változásra a Jobbik a garancia, mert a Fidesz 8 évét úgy kell leváltani, hogy az azelőtti 8 évet sem hozzuk vissza. A Jobbik ezen kívül felszámolná a korrupciót is, és elszámoltatná a fideszeseket.

Szél Bernadett azt emelte ki, hogy Magyarországon akkor lesz változás, ha erős LMP lesz a parlamentben. Ezért kell mindenkinek elmennie szavazni, mert Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amelyik figyel az emberekre. Az LMP kormányra kerülve egy 1440 milliárdos béremelési törvénycsomaggal, az oktatás és az egészségügy rendbetételével kezdené a munkát.

Baló ezek után a választás tisztaságáról kérdezte a jelenlévőket. Szél Bernadett szerint valóban nem tiszta a mostani választás és a kampány, ugyanis minden ellenzéki jelöltnek súlyos fideszes lejáratókampánnyal kell szembenéznie. Vona szerint az igazi választási csalás az, hogy a külföldön élő magyarokat korlátozzák a választójoguk gyakorlásában. Karácsony azt mondta, már önmagában a Fidesznek kedvez a mostani választási rendszer, a Fidesz azonban ebben a rendszerben is verhető, ha sokan elmennek szavazni, ahogyan ezt meg is mutatták az időközi választások, amiken a Fidesz nem tudott nyerni.

El kell mennie szavazni mindenkinek, és akkor a változást akarók szava erősebb lesz, mint a Fidesz piszkos trükkjei” - mondta Karácsony...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.