2018. május 25., péntek

A FOCI-VB IDEJE ALATT FOGJA A FIDESZ ELFOGADNI A KONFLIKTUSOS TÖRVÉNYJAVASLATAIT

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.05.24.


Orbán Viktor abba a belvárosi nyugdíjasklubba látogatott az V. kerületben ahol még áprilisban is kampányolt. A miniszterelnök az eseményről készült videójában jelentette be július 20-ig elfogadják a migrációval kapcsolatos törvényeket, köztük az alkotmánymódosítást és a Stop-sorost is.

Ez nem csupán azt jelenti, hogy a június 14 és július 14 közötti foci VB idejére időzíthetik a fontosabb a belpolitikai vitákat, hanem azt is a kormánypárt ezeken a javaslatokon kívül is több más törvény megszavazását tervezheti. 4 évvel ezelőtt például június 11-ig tartott az ülésszak és ezalatt az idő alatt lerendezték többek között az önkormányzati választási rendszer átalakításáról, vagy a reklámadóról szóló törvényjavaslatokat is.

Most ennél egy hónappal hosszabb ülésszakra készül ezek szerint Orbán és az országgyűlési többsége, Gulyás Gergelytől pedig már meg is tudhattuk, mit tervez a következő 1-2 hétben a kormány:
- Jön az igazságszolgáltatás átalakítása a felső bíróságok rendszerének visszahozásával,
- jön a Stop Soros, ami 5 törvény módosítását is igényli majd,
- adóváltozások jöhetnek,
- illetve egy alkotmánymódosítás, amelyben Magyarország migrációhoz való viszonyát, és a magántulajdon illetve a magánlakások kérdését rendezik majd.
Ezeket a javaslatokat pedig sejthetően mind a magyar társadalom, és a sajtó nagy részét lefoglaló futball VB alatt fogják Orbánék áttolni. Ami azt jelenti, nehéz lesz a figyelmet arrafelé irányítani, és így bármilyen társadalmi ellenállást megszervezni ebben az időszakban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.