2018. május 18., péntek

"A KORMÁNYT NAPONTA NEVETSÉGESSÉ LEHETNE TENNI"

SZTÁRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2018.05.17.


Kuncze Gábor volt országgyűlési képviselő szerint Orbán kegyelmi állapotban kormányozza az országot, az ellenzék pedig jobban tenné, ha humorral támadna és a valódi problémákkal foglalkozna.

Bár egy friss kutatás szerint (LINK) tulajdonképpen nem is igazán a migránsozás miatt nyerte meg a tavaszi választást a Fidesz, a balliberális oldal emblematikus figurája szerint az idegenekkel való riogatásnak igenis döntő szerepe volt Orbán Viktor újabb győzelmében.

Kuncze Gábor szerint ugyanakkor az is igaz, hogy a Fidesz egyfajta kegyelmi állapotban kormányozza az országot, vagyis a válság utáni Európában, amikor nincsenek pénzügyi jellegű problémák, sőt Magyarországon konkrétan pénzbőség van az uniós támogatásoknak köszönhetően.

A kedvező konjunktúra hullámain a magyar gazdaság is szépen elevez, a választó pedig nem foglalkozik azzal, hogy régiós összevetésben teljesíthetnénk sokkal jobban is, de azzal sem, hogy milyen a hazai gazdaság versenyképessége, vagy hogy feléljük-e a tartalékainkat.

„Az emberek azt szeretik, ha mindig egy kicsit előre lehet lépni és kétségtelen, hogy az elmúlt nyolc évben ez azért bejött a Fidesznek” – teszi hozzá.

Való igaz, hogy nőttek a bérek és csökkentek az adók, illetve még ha csak egy szűkebb réteg számára is, de számos kedvezmény lépett életbe az elmúlt években. Ezt el kell ismerni Kuncze Gábor szerint, ahogy azt is, hogy egyes ellenzéki pártok ígéretei, például a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetéséről, nem voltak hihetők a többség számára.

A Fidesz olyan amilyen, ezt az emberek megismerték. Az ellenzék pedig nem alternatívát nyújtott vele szemben, hanem még magasabb kerítést és még több pénzt ígért, és ebben láthatóan nem láttak alternatívát még az ellenzéki szavazók sem. Ehelyett azokkal a valódi problémákkal szinte alig foglalkoztak, amik egyre többeket érintenek, például az elvándorlás, az egészségügy, vagy a pályázati pénzek egyenlőtlen és korrupt elosztási rendszere – véli.

Ami pedig a jelenlegi ellenzék mozgásterét, valamint a jövőben a követendő stratégiáját illeti, a humoráról ismert volt belügyminiszter szerint a pártoknak is világosabb, egyenesebb és radikálisabb kommunikációra kellene váltania.

„Sokkal inkább néven kellene nevezni a dolgokat”, másrészt élni kellene az irónia eszközével, mert a kormánypártok naponta adnak lehetőséget rá, hogy nevetségessé tegyék őket, csak az ellenzék ezt nem használja ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.