2018. május 18., péntek

A LEGBOTRÁNYOSABB STADIONÉPÍTÉSÉNEK SEMMI KÖZE A FOCIHOZ

INDEX
Szerző: JÁVOR BENCE
2018.05.18.


Mészáros Lőrinc építette indokolhatatlanul drágán, és tönkre teszik vele az ország kedvenc kirándulóhelyét. A szilvásváradi beruházásokra nincs jóhiszemű magyarázat.

A 2012-ben induló Kincsem Nemzeti Lovas Program legnagyobb vidéki beruházása Szilvásváradon valósult meg. A ménesgazdaság fejlesztésére 2013 és 2018 között összesen 6,8 milliárd forintot költött a kormány, és Mészáros Lőrinc és partnere megépítette Magyarország legnagyobb fedeles lovardáját és egy 6 000 férőhelyes lovasstadiont. Utóbbi a módosított, 2017 decemberi határidő helyett végül 2018 májusában készült el. A létesítmények mérete nehezen indokolható, az áruk sehogy. A beruházás helyszínválasztása pedig egyszerűen botrány, az ország legnagyobb lovas központját erőszakolták bele a festői völgy szűk bejáratába.

Ha a tájseb mellé képet kéne tenni a szótárba

Szilvásváradon az 1984-es fogathajtó világbajnokságra épített lovaspálya helyére az Állami Ménesgazdaság fejlesztésének keretében felhúztak egy monstrumot. A régi stadion lelátói és egyéb létesítményei jórészt ki sem látszottak a fakerítés mögül:

Ma viszont az ország egyik legszebb és legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Szalajka-völgy bejáratában egy hatalmas betonteknő köszönti a látogatókat.

Ha a stadion esetleg nem tett volna be eléggé a tájképnek, a hozzá szükséges parkolók és egyebek miatt

A VÖLGY BEJÁRATÁT LÉNYEGÉBEN ÚGY, AHOGY VAN LEBETONOZTÁK, A VÁLTAKOZÓ VÍZSZINTJE MIATT SOK PROBLÉMÁT OKOZÓ PATAK MEDRÉT PEDIG KIKÖVEZTÉK...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.