2018. május 15., kedd

A MINISZTERJELÖLT SZERINT MAGÁNÜGY, HOGY A LAKÁSÁRA AZ ÁLLAMOT LEHÚZÓ CÉGHÁLÓT JEGYEZTEK BE

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2018.05.14.


Bártfai-Mager Andrea a címére bejegyzett céghálóról nem akart beszélni a miniszterjelölti meghallgatásán, az ellenzék pedig úgy döntött, nem kérdezi erről.

A gyerekei apjával 1998 óta nem él együtt, nincs vele üzleti kapcsolata, azóta már új házasságban él – mondta el Bártfai-Mager Andrea a miniszterjelölti meghallgatásán a parlament gazdasági bizottsága előtt. Mindezt úgy vezette fel: a magánéletéről sokat írtak a médiában. A kérését, hogy a családjáról ne beszéljenek, tiszteletben tartotta az ellenzék is. Pedig érthető lett volna, ha mégis kérdeznek: az elmúlt hetekben kiderült például, hogy adótartozásokat felhalmozó cégháló működött Bártfai-Mager címére bejegyezve. A leendő miniszter címére bejegyzett nagyjából 60 cég többsége zavaros módon szűnt meg vagy költözött el az elmúlt egy-két évben, a legtöbb ezek közül Bártfai-Mager volt férjéhez kapcsolódik. Majd arra is fény derült, hogy a fiuk cége 189 millió forintos hitelszerződést kötött a Bártfai-Mager által felügyelt takarékszektor egyik legjelentősebb szereplőjével.

Versenyképesség, a tőkepiac fejlesztése, megjelenés a feltörekvő iparágakban, és magyar többségi tulajdon – így sorolta a miniszterjelölt a célokat. Orbán Viktorhoz hasonlóan ő sem csak egy ciklusra tervez, ő éppen tízéves tervekről beszélt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.