2018. május 2., szerda

A SAJTÓBÓL TUDTA MEG AZ ON THE SPOT, HOGY NEM KELLENEK AZ MTVA-NAK

INDEX
Szerző: KD
2018.05.01.


Hétfő késő este adta ki a közleményt az MTVA, hogy 2019-től elbúcsúznak az On The Spot című díjnyertes dokumentumsorozatuktól, "köszönik a stáb eddigi együttműködését, a közösen létrehozott évadokat, az ezek nyomán elért sikereket, amelyekre, mint megrendelők, és mint a sorozatoknak felületet biztosító médiaszolgáltatók mindvégig büszkék voltunk."

A közlemény szerint a műsor stábja folytatta volna az együttműködést, "a megrendelők azonban idejét látták egy rövidebb-hosszabb szünetnek, aminek remélt eredményeként - esetleges visszatérést követően - ismét közönségcsalogató programmá válhat a Cseke-S. Takács alkotópáros mozija."

A világ, a bennünket körülvevő világ is, jelentősen megváltozott, s a magyar közmédia - a dokumentum-sorozatra szánt forrását - a következő egy-két évadban egy más tematikájú sorozatra kívánja fordítani, amely elsősorban a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik.
- írja az MTVA a hétfő esti közleményében.

Az On The Spot készítői, Cseke Eszter és S. Takács András a Facebookon csak kedd délután reagáltak a hírre, ugyanis éppen New Yorkba utaztak az INPUT nevű nemzetközi fesztiválra, ahol közszolgálati televíziók műsorait mutatják be. Cseke és S. Takács azt írják, hogy először a sajtóból értesültek a hírről, majd amikor megnyitották a levelezésüket, akkor látták a pár órával előtte kiküldött hivatalos levelet.

Az On The Spot megköszönte a Duna TV-nek, hogy "szabadon, függetlenül és méltósággal" dolgozhattak az elmúlt években.

A teljes Facebook-poszt:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.