2018. május 16., szerda

A SÚLYOSBODÓ TEKINTÉLYURALOM JELE A SOROS-ALAPÍTVÁNY TÁVOZÁSA - NEMZETKÖZI MÉDIASZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / KÁRPÁTI JÁNOS
2018.05.16.


Magyarországgal kapcsolatban a nyugati sajtó vezető híre most az, hogy távozik, átköltözik Berlinbe a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány, mert a magyar kormányzat a folyamatos politikai nyomásgyakorlással és a különböző jogi szankciók kilátásba helyezésével ellehetetlenítette magyarországi működését.

A Stop Soros jön, az alapítvány megy

A New York Times beszámolója idézi Patrick Gaspardot, az alapítvány elnökét, aki szerint a magyar kormány befeketítette és hamisan állította be tevékenységüket, és politikai haszon reményében elnyomja a civil társadalmat, olyan taktikát alkalmazva, ami példa nélkül áll az Európai Unió történetében.

A cikk szerzője a hátteret felrajzolva kitér egyebek közt arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten deklarálta a liberális demokrácia időszakának a végét. Orbán a választási kampányt nacionalista, bevándorlásellenes alapon folytatta, és megtorlást helyezett kilátásba azokkal szemben, akiket ő az állam ellenségének tekint. A Stop Sorosként emlegetett törvényjavaslat-csomag belügyminiszteri engedélyhez kötné a civil szervezetek menekültsegítő tevékenységét, és a külföldi anyagi támogatást 25 százalékos adóval sújtaná. Rogán Antal miniszterjelölt hétfőn elmondta, hogy a kormány az eddig ismert tervezetnél is szigorúbb változatot kíván elfogadtatni, de a szigorítások mibenlétét nem részletezte.

Süllyedünk a tekintélyuralomban


Az NPR, az amerikai közszolgálati rádió tudósítása kitér arra is: Orbán Viktor annak idején 10 ezer dolláros ösztöndíjat kapott arra, hogy Oxfordban folytathasson tanulmányokat. A Soros Alapítvány most bejelentett távozása azt valószínűsíti, hogy Magyarország egyre mélyebbre süllyed a tekintélyuralmi rendszerben – állapítja meg az amerikai közszolgálati rádió.

A Trump-kormányzattal nagyrészt rokonszenvező, erősen konzervatív, jobboldali beállítottságú Fox News tévécsatorna a Soros-alapítvány távozásáról az AP hírügynökség anyagát közli, amely „az egyre növekvő mértékben elnyomó jellegű környezetet” említi a döntés indokaként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.