2018. május 1., kedd

A SVÁJCI IDŐSGONDOZÁS SÖTÉT OLDALA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Margit
2018.05.01.


Sok magyar próbál külföldön idősgondozásból megélni és boldogulni, Margit mai rövid írása ugyanakkor azt bizonyítja, mennyire észnél kell lenni, amikor az ember belevág. Különben elég csúnya dolgok történhetnek. (A posztban értelemszerűen nem szerepel cégnév, hiszen elsősorban a jelenség a fontos.)

Idősgondozással foglalkozó cégnél dolgoztam Svájcban. Szeretném veletek tapasztalataimat megosztani.

Már a próbaidő alatt a cég a GAV Abzug-ot a dolgozókra terheli, próbaidő után olyan óraelszámolást írat alá a dolgozókkal, aminek eredményeként dupla BVG-Beitrag-gal rövidíti meg a dolgozók bérét.

Vagyis a dolgozókra terheli a BVG azon részét is, amelyet törvény szerint a cégnek kellene a Pensionskassa-ba befizetnie. A svájci hatóságok is felháborodtak ezen az lepapírozott, aljas tevékenységen.

Miután a cégvezetőség képtelen a munkaerőpiacon magasabb bevételt realizálni – a tisztességes piaci verseny lehetőségeit kihasználva - ezért a dolgozók bérének lefaragásával növeli bevételét.

Jellemtelen, embertelen megoldás, hiszen ezek az idősgondozó ápolók tiszteletet érdemelnének, hogy az otthonunkat otthagyva próbálják családjukat eltartani (ismerve a magyar gazdasági és politikai helyzetet). Lényegesen magasabb jövedelmet érdemelnének a szolgálataikért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.