2018. május 17., csütörtök

ÁBEL ANITA FONTOS VETKŐZÉSE

VÁROSI KURÍR / GYÓGYULÓ
Szerző: Városi Kurír
2018.05.17.


Kiütések, tályogok, kelések a legkellemetlenebb testtájakon, gennyedzés, kellemetlen szagok. Ezek a tünetek teszik pokollá több tízezer magyar életét, akik legszívesebben elrejtőznének a világ elől, félnek minden emberi kapcsolattól, érintkezéstől. Ábel Anita ruha nélkül, virágokba öltözve állt a kamerák elé, hogy felhívja a figyelmet egy ritka, ám rendkívül fájdalmas betegség, a krónikus verejtékmirigy-gyulladás (latinul hidradenitisz szuppurativa) tüneteire, és az érintettek küzdelmeire. És arra is, hogy van kiút.

ÁBEL ANITA MEGSZABADULT A RUHÁITÓL, HOGY MÁSOKAT FELSZABADÍTSON

Egy hidradenitisz szuppurativával (HS-sel) élő beteg akár egy évtizedig is keringhet az egészségügyi ellátórendszerben, mielőtt diagnosztizálják betegségét – annak ellenére, hogy létezik megoldás, hogy az érintettek fájdalom – és tünetmentesen éljenek együtt betegségükkel.

HS, nevével ellentétben, a szőrtüszők kóros működésével kezdődő, majd a verejtékmirigyek egy típusát is érintő, rendkívül fájdalmas, krónikus gyulladásos bőrbetegség, melyet időszakosan fellángoló fájdalmas csomók és kelések kísérnek, jellemzően a hónaljban, a mellek alatt, az ágyéktájon és a farpofák között. A virágokba öltözött Ábel Anita ezekre a kritikus területekre hívja fel a figyelmet: a virágkompozíció, és a vörös rózsák épp ott takarják a sztár testét, ahol a betegség tünetei jellemzően előfordulnak.

Ismert emberként kötelességemnek érzem, hogy olyan ügyek mellé álljak, amik esetleg nincsenek annyira a köztudatban. Léteznek sajnos olyan betegségek, amik teljes mértékben megváltoztatják egy ember életét. A HS betegek sokszor rejtőzködve, magányosan küzdenek problémájukkal. Fontos velük tudatni, hogy nincsenek egyedül!

– hangsúlyozta Ábel Anita, a „Te mit rejtegetsz?” kampány nagykövete
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.