2018. május 7., hétfő

ATTÓL, HOGY MINDENKI ELMEGY, AKINEK NEM TETSZIK EZ A KONSZOLIDÁLÓDÁSRA NEM HAJLANDÓ RENDSZER, EZ ITT NEM LESZ JOBB HELY

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.05.07.


Hahó, emberek! Ugye, hogy mennyire nagyon szeretjük mi a hétfőt? Hát persze. A hétfő a hét legcsodálatosabb napja, bizony, adjuk is meg a módját neki, ahogy kell. A dübörgő keresztény kultúra országában ma a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódik a móka az érettségiző diákok számára. Bár mélységesen együtt érzek mindenkivel, akit ez érint, elégedetten dőlök hátra, hogy nem én vagyok az áldozat. Néha azért szoktam az érettségivel álmodni, de szerencsére nem riadok fel véres verítékben fetrengve, hogy úristen, de szar volt.

Üres fecsegés helyett nem marad más hátra, mint előre, ezért belevágok máris a témába. Egészen pontosan Parragh László falusi parasztgyerekből lett csempekirályból lett oktatási szakértővel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével kezdeném, akivel olyan interjút készített a HVG, hogy a fal adja a másikat. A kiművelt emberfők elleni küzdelem országában több mint szimbolikus dolgokat mesélt ez az okos és szép ember. A teljes szöveget ajánlom elolvasásra mindenkinek, akinek kimaradt, ízelítő gyanánt pedig ezt pakolom ide:

Az ingatlanvagyonom most amolyan cash cow-ként, euróban termeli a pénzt. Ez adja a személyes erőmet, ezt az egzisztenciális biztonságot nem lehet tőlem elvenni. Emiatt tudtam bátran összeveszni bármelyik miniszterelnökkel. Én akkor is Jaguarral fogok járni, ha másik kormány lesz. (…)

Kritika érte az ön feleségét is, amiért szép karriert futott be: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem után bekerült az MNB monetáris tanácsába.

A cégem erős nyereséget termel, plusz a Kavosz-igazgatóság és a Mol-testületi tagság is hoz a konyhára – nem mondok számot, mert irritáló lenne. Amit a feleségem keres, az aprópénz a háztartásban. Volt köztünk vita, amikor megkapta az MNB-s ajánlatot, mert féltettem, hogy ez támadási felület lesz. Butaság lenne tagadni, hogy a kiválasztásában szerepe volt annak, hogy ő az én feleségem. Bizalmi pozíció, korrupciómentesnek kell lenni, ami feltételez bizonyos anyagi hátteret. És elsősorban persze azt, hogy értsen a
feladathoz.

Azért az megvan mindenkinek biztosan, ahogyan Parragh kartárs összeugat Orbánnal, ellentmond Orbánnak, nyilvánosan bírálja Orbánt és holnaputántól még lehet valaki. Ez annyira nevetséges, hogy röhögni se tudok rajta, de a Jaguar, mint státusszimbólum is igazán lehengerlő, no meg az önkritika. Amit az asszony keres, nekik aprópénz, de nem mondja meg, mennyi az annyi, mert a pórnépnél kiverné a biztosítékot. Szép ez, basszátok meg.

Majdnem olyan szép, mint Tállai Bandi üzemanyagárcsökkentő NAV elnök és az ő fociklubjának ügyvezetője, aki a középső ujját belengetve szurkolt a Mezőkövesd Diósgyőr elleni szombati meccsén. Nem vagyok az a megrökönyödésre hajlamos, álszent, eltartott kisujjú, öncélúan moralizáló idióta, de Bandi bizalmasa, Bocsi Anna, a közpénzből fenntartott futballklub ügyvezetője jelen esetben szépen példázza az uralkodó réteg szellemi, értelmi színvonalát és értétkvilágát. (Fotó: ITT)

Najó, legyőztem magamban az aggályokat a hányingert és az Echo Tv tegnap esti Bayer show néven futó bulvárműsorának beharangozó fotóját idepakolom. Beszédesebb nyolcvanhárom publicisztikánál. Azért ha valaki meg tudja fogalmazni, hogy mit látunk ezen a fotográfián, annak hálásan köszönöm, kérem, senki ne kíméljen meg a véleményétől, ímhol:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.