2018. május 17., csütörtök

AZON VÉGKÉPP NEM CSODÁLKOZOM, HOGY NEM LETT BELŐLED KATONA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.05.16.


Szerencsére ma sem keltem fel hiába. Najó, Bayer erőltetett, éppen sorosfröcsögése se volt kutya. Meg a Szili Katalin politikai pályájáról szóló, határozottan hiánypótló könyv bemutatójáról készült felvétel sem, amit Schmidt Mária, a mű kiadója, egyben terrornagyasszony konferált fel szimbolikusan a terrornak az ő szent házában. Ámazonban a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepség, ahol beszédet mondott a látványosan belassult Orbán Viktor miniszterelnök is, kétségtelnül a napom fénypontja. És ha már élőben néztem, elmesélem, jó? Jó. Mert mondjuk az MTI is meg fogja írni, vagy már meg is írta, de az mégsem olyan.

Az van, hogy miután Benkő Tibor vezérezredest a megkérdőjelezhetetlen miniszterelnöki akarat belekatapultálta a honvédelmi miniszteri székbe (csá, Simicskó, remek munkát végeztél a főnököd szerint, azt mondta, hogy az általad kiépített védelmi rendszer állja a sarat, mint a kurvaélet), át kellett adnia a csapatzászlót Korom Ferenc vezérőrnagynak, aki eztán a Honvéd Vezérkar új főnöki székéből védi a hont. Jó.

Ennek örömére ünnepileg összegyűltek a nagy emberek. Szót kapott a leköszönő Simicskó – aki tehát éppen akkor vette át a honvédelmi tárca vezetését, amikor migránsok ostromolták az országot és kiépítette a védelmi vonalat -, Áder kesztyűbáb és államfő némán elbohóckodott a hivatalos papírok hurcolászásával, a pillanat megkoronázásaként pedig szóra nyitotta a száját az egyélőisten is.

A Szent Korona árnyékában – a saját megkoronázásához meglehetősen közel álló – miniszterelnök a jó magyar hagyományokat emlegette fel Mészáros Lázárig visszamenőleg, aki katonából lett hadügyminiszter. És mert az apuci által megkeserített gyerekkorú Viktorkáról köztudomású, hogy nagy dolgok végrehajtására szerződött a magyar néplélekkel, hát megcsinálta ezt is: a rendszerváltás után először egy hivatásos katonát pakolt a honvédelmi miniszteri karosszékbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.