2018. május 9., szerda

CSAK AZ IDÉN 45 MILLIÁRD FORINTNYI STADIONT ADNAK ÁT

ZOOM
Szerző: CSEPREGI BOTOND
2018.05.09.


Szombaton adták át a Diósgyőr új stadionját, megnéztük, mely arénák készülnek el még az idén. Lesz egy pár.

Nehéz eldönteni, hogy melyik a stadionok éve Orbán Viktor 2010 óta tartó újabb kormányzása óta. De nem azért, mert minden évben olyan sok új létesítményt avatnának, hanem azért, mert a sok elindított, ígért projekt annyit csúszik, nyúlik. Az azonban biztos, hogy 2018 erős év lesz, és ezt a Diósgyőr új stadionjának szombati felavatása vezeti fel.

Az alább stadionok készülnek el a tervek szerint ebben az évben (stadion neve, használó klub, város, várható elkészülés, bruttó bekerülés):

- DVTK Stadion (Diósgyőri VTK), Miskolc, nyitómeccs: május 5. – 12,4 milliárd forint (a nyitómeccsről szóló riportunkat itt olvashatják)
- Várkert Sportpálya (Kisvárda Master Good), Kisvárda, május 25. (a kivitelezési szerződésben rögzített határidő) – 3,16 milliárd forint
- Zsengellér Gyula Stadion, Cegléd, május vége – 0,593 milliárd forint
- Sóstói Stadion (Videoton), Székesfehérvár, június vége – 18,15 milliárd forint
- Árok utcai Stadion (BSC 1924), Budaörs, augusztus – 1,5 milliárd forint
- Kórház utcai Stadion (Békéscsaba 1912 Előre), Békéscsaba, augusztus – 2 milliárd forint

- Illovszky Rudolf Stadion (Vasas), Budapest, XIII. kerület, október – 6,98 milliárd forint

Vagyis összesen 45 milliárd forint értékű stadiont adnak át az idén. A legdrágább a Videoton székesfehérvári pályája lesz, a legolcsóbb pedig az NB II-es Budaörs átépített létesítménye. A hét elkészülő aréna azt jelenti, hogy a 12 csapatos első osztályban már csak a Honvédnak és a Paksnak nem lesz az idén új (vagy felújított) stadionja (előbbié előkészítés alatt, utóbbi épül), de a másodosztályból feljutó MTK-nak és Kisvárdának (a leköszönő fejlesztési miniszter, Seszták Miklós szűkebb pátriája) is új az otthona...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.