2018. május 27., vasárnap

CSŐD ESETÉN TOVÁBBRA IS PÓRUL JÁRHATNAK AZ UTAZÓK - JÚLIUSTÓL VÁLTOZNAK A SZABÁLYOK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.05.24.



Július elsejétől változik az utazási irodák vagyonbiztosítéki rendszerének szabályozása. Kedvező módosítás, hogy biztosítást kell kötniük az irodáknak, hogy ha fizetésképtelenné válnak, akkor is legyen fedezet az utasok hazaszállításra és a kényszerű tartózkodás költségeire. Kérdés persze, hogy a gyakorlatban miként válhatnak majd be az új rendelkezések.

Szinte nem telt el úgy nyári szezon, hogy a kedélyeket ne borzolta volna egy utazási iroda csődje. Tavaly a Green Holidays bukott meg. Ezt követően a szakértői nyilatkozatokból részben az derült ki, hogy ha nem a szezon elején következik be a bukás, akkor mindent fedez az előírt vagyoni biztosíték. Végül egyáltalán nem így lett. Sokan voltak kénytelenek a saját kárukon megtanulni, mi a különbség az utazásszervező és az utazásközvetítő között (akkori cikkünkben ezt is részletesen taglaltuk).

A Green „tiszta jogi helyzetű” utasai (a cég biztosítója, az Uniqa fogalmazott így) sem jutottak maradéktalanul pénzükhöz. Az ügy pedig – mint arról több jelzést is kaptunk –, a mai napig sem fejeződött teljesen be. Az Uniqa vezérigazgatója ugyan egy más kérdésről (lakásbiztosításról) tartott tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Green Holiday csődje miatt 2017-ben lezártak kétezer kártérítési igényt úgy, hogy velük kapcsolatban egy panasz sem érkezett, több elégedetlen ügyfél is akad
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.