2018. május 4., péntek

DIREKT HAGYTÁK "KIFUTNI" ROGÁN TALÁLMÁNYÁT

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: MARNITZ ISTVÁN
2018.05.04.


Sokáig úgy tűnt elszáll a semmibe Rogán Antal és társainak találmánya (amiért a miniszter 25 milliót már zsákolt), mivel úgy tűnt: lekési a határidőket. Aztán kiderült, az érintettek tudatosan hagyták kifutni a szabadalmi ügyet - ugyanis inkább "uniós pályán" játszanak.

Cikkünk publikálását követően a szerkesztőség más forrásból azt az információt kapta, hogy az érintettek tudatosan hagyták kifutni a szabadalmi ügy hazai fellebbezési határidejét, mivel inkább az európai szabadalmaztatási eljárást választották. A sikeres európai szabadalombejegyzést Magyarországon is érvényesíteni tervezik. Az érintettektől ezúton elnézést kérünk.

Április közepén megszűnt Rogán Antal és két társa, Csík Balázs és Lengyel Csaba találmányának ideiglenes szabadalmi védettsége – derül ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) adatbázisából. A hatóság kénytelen volt lemondottnak tekinteni a védelmi kérvényt, mivel a találmány jelenlegi gazdája, a Csík Balázs és Lengyel Csaba jegyezte MobilSign - pontosabban az általuk megbízott szabadalmi ügyvivő – a lehető leginkább meghosszabbított határidő ellenére se adta be a találmány érdemi vizsgálatához szükséges papírokat.


Kiszállt a titokzatos tulajdonos

Tavaly májusban Csík Balázs visszavásárolta a máltai Javelintől a Hunguardot. Miután két éve eladták a fideszközeli-gyanúba keveredett tanúsítócég többségét az offshore-jellegű társaságnak, az mintegy kétszázmilliós osztalékot vett fel. A Népszabadság korábbi kutatásai szerint a Javelin mögött a kamu-cégtulajdonlást vállaló, a Panama-botrányban is szereplő ciprusi Kinanis-csoport áll. Szakértők szerint, ha itt a végső haszonhúzó magyar, a pénz hosszú évek alatt, csendben csordogálhat vissza az országba.

Rogán Antal Orbán Viktor régi-új kabinetfőnöke két társával együtt 2015 nyarán kérte egy elektronikus aláírási, illetve azonosítási eljárás levédését a hazai hatóságtól. Kedvüket nem szegte, hogy a sajtó már az idő tájt arról cikkezett: az akkor épp Rogán Antal vezette Fidesz-frakció törvénymódosításokkal milliárdos bevételeket terel a Csík Balázs többségi, illetve Lengyel Csaba kisebbségi tulajdonában álló, tanúsítással foglalkozó Hunguard Kft.-
hez...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.