2018. május 31., csütörtök

EMBERNEK MARADNI

HUPPA BLOG
Szerző: FÁBIÁN ANDRÁS
2018.05.30.


Igazából akkor tudatosult bennem, hogy mekkora a baj, amikor egészen véletlenül rákattintottam a Dalton Business hirdetési oldalára. Mindaddig a pillanatig, amíg erre nem került sor, csak gúnyosan biggyesztettem a számat, amikor Orbán növekvő népszerűségéről, nota bene nemzetközi befolyásának egyre markánsabb erősödéséről próbáltak meggyőzni. Csacsiság, gondoltam magamban. Jó! Nem vitatom, hogy van közel két és fél millió ostoba, befolyásolható, megfélemlített vagy éppen fanatikus „minden-mindegy, a szar is le van szarva” választó, akinek igenis Orbán Viktor a hőse. Lehet eső, lehet hó, ha beledöglenek is a stabil kormányzásra szavaznak. Mit nekik korrupció, alkotmányos puccs, hazugságok vására, parasztvakítás, gőg és hazaárulás, terroristák betelepítése nagy suttyomban! Mit nekik ez mind, meg még sok egyéb disznóság! Ők akkor is a Viktorra szavaznak, oszt jónapot.

Szóval eddig ez színtiszta belügy. Egy szánalmas ország szánalmas választóinak szánalmas belügye. Ha minket nem zavar, hogy ez a csaló szélhámos nyilvánvaló csalások sorozatával biztosította be a 2/3-os hatalmát, hát a világot ugyan nem zavarja. Sándor Györgyöt idézve a világ erre csak annyit mond: „És ha egyszer az életben problémátok támad, azt oldjátok meg magatok!”

Eddig ez hitten nagy naivan, mondom, mert most hirtelen, egyetlen csapásra minden megváltozott. A brit polgár, aki roppant híres arról, hogy érzékenyen reagál a világ gazdasági és politikai történéseire, és ehhez minden eszköz a rendelkezésére is áll (lásd még: a Brit Birodalom felett soha nem nyugszik le a nap!), komoly válságot él át mostanában. Aki tehát rápillantott a Dalton Business hivatkozott oldalára, az megdöbbenve látta, milyen felfordulást is okozott hirtelen a Stop Sorosként hírhedetté vált előterjesztés. Nem az a tény, hogy egy magát középhatalomként aposztrofáló állam szükségét látja egy neki soha életében ártani nem akaró, nagyon öreg ember ellen büntetőtörvényt alkotni. Ezen épeszű ember legfeljebb jót röhög. A kereskedelmi pánik azért tört ki, mert börtönnel lesz sújtható az a meggondolatlan, bitang hazaáruló, aki szendviccsel kínálja az éhező menekültet. Beütött a krach a szendvics-ipar berkeiben. Mindösszesen 1045, a szendvicskészítésben érdekelt vállalkozás ítélte meg olyan súlyosnak a helyzetet, hogy végső döntésre szánta el magát. El kell adni a boltot! Lord Sandwich, a feltaláló, bizonyára forog a sírjában. Nem is szeretnék én most a helyében lenni.

Komolyra fordítva a szót: ez nem vicc.

Magyarország határaira ki lehet írni: A migránsok etetése és itatása hatóságilag tilos. Aki e törvényt megszegi börtönbüntetéssel sújtható...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.