2018. május 14., hétfő

EZEK TÉNYLEG ELHITTÉK, HOGY JÖVŐRE A FIDESZ FOGJA VEZETNI EURÓPÁT IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.05.14.


...Kocsis úgy tesz, mintha a Fidesz nevű parlamenti párt és a Fidesz nevű kormánypárt két különálló, önálló gondolkodási joggal és döntési lehetőséggel felruházott entitás volna, amelyek bár olykor különböző álláspontokat képviselnek, a jó ügyek mentén összefognak, mer’ az ország érdeke úgy kívánja meg, és akkor ők ezért segítik egymást. Mer’ ők valójában nem egy és ugyanaz az egy cég, amelyik Orbán akaratának engedelmeskedik, bólogatva, visszakérdezés nélkül végrehajt, hanem.

Kocsis úgy tesz, mintha a magyar parlamentben az utóbbi években bármilyen típusú vitának akár csak a halvány reménye felvillant volna, és kultúremberek civilizált módon érveket sorakoztattak volna fel egymás mellé, egymással szemben. Nem, bazmeg, a boldogkarácsonyozás, a házelnöki bunkóság és mindenkit leugatás, a függöny mögé bújás – ez megy évek óta, úgyhogy valaki magyarázza el Kocsisnak, hogy mekkora ciki azzal jönni, hogy ők bármiről is vitázni akarnának, amikor évek óta egyik napról a másikra átnyomják a gombnyomogató brigádjukkal azt, amit Orbán reggel a budin ülve éppen kitalált.

Kocsis úgy tesz – és ez a legviccesebb -, mintha 2019-ben már a Fidesz és külön Orbán vezetné az Európai Uniót, az Európai Parlamentet, úgyhogy most azt találták ki, hogy megint a valóságot görbítik hozzá a Fidesz szép reményeihez. Tehát miután arra számítanak, hogy az Európai Néppárt és az európai baloldal gyengülését, pozícióvesztését hozza a jövő évi EP-választás, az Orbán-rajongó szélsőséges erők megerősödése mellett, most azt fogják nyomatni, hogy mivel 2014-ben még nem volt téma a migráció, az akkor megválasztott EP kurvára ne döntsön ebben a kérdésben. Várják meg, ameddig a Fidesznek kedvez a konjunktúra és majd akkor ráérünk foglalkozni a migrációval.

Ilyen undorító, köpönyegforgató bandát tényleg nem látott a világ, komolyan mondom, sokadszorra mondom. Tehát nem az a lényeg, hogy a Fideszt hatalomba betonozó magyaremberek biztonsága okán, meg az egész keresztény Európa érdekében mielőbb szülessen meg egy mindenki számára megnyugtató döntés a migráció kezeléséről, megfékezéséről, hanem hogy majd akkor döntesenek erről, amikor a Fidesz számára úgy állnak a csillagok. Mert aki nem így tesz, az nem is demokrata. Addig is ők még egy évig boldogan szurkálják a ködöt, suhogtatják a régivágású fakardot, stopsorosoznak, vinnyognak, sápítoznak, hogy mindmeghalunk, mer’ a migránsok és Brüsszel.

Tökéletes terv, mit ne mondjak. A nem létező Soros-terv is elszégyellheti magát emellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.